Μενού Κλείσιμο

Κυνήγι μόνο με άδεια

Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης έγινε γνωστό ότι οι εξετάσεις για νέους κυνηγούς θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα, όπως και για όσους κυνηγούς δέν έχουν ανανεώσει την αδειά τους για επτά συνεχόμενα έτη. Οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας, δίνονται στην Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Για όλους τους ενδιαφερόμενους νέους κυνηγούς πληροφορίες παρέχονται από την Γραμματεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης που εδρεύει Β’ Πάροδος Ειρήνης 1. Τηλέφωνο 23510-24877.

«Γιατί… ας μην ξεχνάμε ότι το κυνήγι από τα αρχαία χρόνια θεωρείται βασικό στοιχείο της αγωγής των νέων και αφετηρία της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, το αντιμετώπιζαν απλώς ως άθλημα ή ψυχαγωγία, η κοινωνία το εκτιμούσε ιδιαίτερα, γιατί ασκεί και σκληραγωγεί το σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή, παρατείνει τη νεότητα, εξοικειώνει τους νέους με την ύπαιθρο και τους φέρνει σε επαφή ακόμη και με τα πιο δύσβατα σημεία του τόπου τους, του οποίου μαθαίνουν, αγαπούν και σέβονται την κάθε σπιθαμή, συνηθίζουν στην αντιμετώπιση κινδύνων, ασκούνται διαρκώς στη χρήση των όπλων και στην πειθαρχία και χάρη στο κυνήγι διδάσκονται από την ίδια τη φύση σπουδαίες αρετές, όπως η ευσέβεια, η φιλοπατρία, ο αυτοέλεγχος, η μετριοπάθεια, η σύνεση, η συντροφικότητα και η ανδρεία, αρετές που πάντα χαρακτήριζαν και θα χαρακτηρίζουν τους κυνηγούς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ