Μενού Κλείσιμο

Ξανά στο φως!

«Το τρομαγμένο κορίτσι» του Ρόι Λιχτεστάιν

Κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, στην καρδιά του Λονδίνου, θα βρεθεί ύστερα από 25 χρόνια που ζούσε κρυμμένο σε μια ιδιωτική συλλογή το «Τρομαγμένο Κορίτσι».

Έργο του Ρόι Λίχτενστάιν που ακολουθεί την τεχνική- σήμα κατατεθέν του «ακαδημαϊκού της ποπ αρτ» (θυμίζει φιγούρα των κόμικς και είναι σχεδιασμένη με μεγάλες, ορατές δια γυμνού οφθαλμού κουκίδες) το «Τρομαγμένο Κορίτσι» παρουσιάστηκε ενώπιον κοινού για τελευταία φορά το 1993 στη Νέα Υόρκη και στο Μουσείο Γκουγκεμχάιμ όπου φιλοξενήθηκε αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη.

Τώρα ο «χαμένος» πίνακας του 1964 θα αποτελέσει κεντρικό έκθεμα στην προσφάτως διευρυμένη γκαλερί Λέβι Γκόρβι όπου θα παρουσιαστεί αφιέρωμα σε τρεις καλλιτέχνες που υιοθέτησαν την τεχνική με τις κουκίδες: στον Ρόι Λίχτενσταϊν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Σίγκμαρ Πόλκε από τη Γερμανία και τον Τζέραλντ Λέινγκ από τη Βρετανία, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους τρεις υπήρξε ο πρώτος διδάξας. «Δεν νομίζω πως υπήρξε κάποιος που προηγήθηκε των υπολοίπων», εκτιμά η συνιδιοκτήτρια της γκαλερί Ντομινίκ Λέβι. «Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σημεία της έκθεσης είναι η παρουσίαση του κόσμου της τέχνης την εποχή εκείνη. Κι οι καλλιτέχνες ήταν πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο από όσο νομίζουμε», συνεχίζει για την έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 5 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τις 21 Απριλίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ