Μενού Κλείσιμο

“Κατέκτησε” τους θεατές

Πληθωρική η θεατρική παράσταση “Αχαρνής” σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου

Ένα από τα ωραιότερα έργα του Αριστοφάνη, τους “Αχαρνής” απόλαυσε το κοινό που  βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο του Δίου το βράδυ της Κυριακής, σε σκηνοθεσία, για πρώτη φορά στην καριέρα του, του Κώστα Τσιάνου. Μάλιστα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης επισκέφθηκε, με αφορμή την παράσταση,  το γνώριμό του Δίον, όπου και κατά το παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ήταν μία απολαυστική παράσταση που ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να φέρει το γέλιο στους θεατές στο κλείσιμο μιας δύσκολης εβδομάδας, σε εθνικό επίπεδο. Και τελικά το κατάφερε μεταδίδοντας το διαχρονικό μήνυμα της ειρήνης και της ανάγκης να επικρατήσει η ομόνοια και η ασφάλεια.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο του Δικαιόπολι, παθιασμένος και πληθωρικός πάνω στη σκηνή, σκόρπισε το γέλιο στις κερκίδες του θεάτρου. Εξίσου απολαυστικοί ήταν και υπόλοιποι πρωταγωνιστές:  ο Παύλος Χαϊκάλης ως Λάμαχος, ο Κώστα Κόκλας στο ρόλο του Μεγαρίτη, ο Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του Θηβαίου και ο Ιωάννης Παπαζήσης ως Ευριπίδης.

Ο Κώστας Τσιάνος αξιοποιεί στο έπακρο τις υποκριτικές δυνατότητες των εξαιρετικών ηθοποιών που διαθέτει ο θίασος ενώ τα σύγχρονα στοιχεία με τα οποία έχει μπολιάσει την παράσταση, δίνουν μία ανανεωμένη δυναμική σε ένα-ούτως ή άλλως-διαχρονικό έργο.

Ο ρυθμός και η αρμονία της παράστασης στηρίζεται, σε σημαντικό βαθμό, στο 14μελή χορό που μεταδίδει απλόχερα την ανεμελιά και την αύρα της κωμωδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνολικά εντυπωσιακή παραγωγή τα κοστούμια των ηθοποιών κατέχουν ξεχωριστή θέση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ