Μενού Κλείσιμο

Καρπός συλλογικής εστίας καλλιτεχνικής δημιουργίας

Θέατρο ΜΩ – Ετεροτροπίες Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017

Η ανησυχία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η συλλογική πνευματική έκφραση που πρεσβεύει η ομάδα του θεάτρου Μω αποτελούν το χώρο όπου οι Ετεροτοπίες βρίσκουν φιλόξενο τόπο, όπου μετουσιώνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού για το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Γιάννη Ευθυμιάδη.

Συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και αφήγησης, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων δημιουργούν ένα σημείο αναφοράς και αλλάζουν το κλίμα των καλλιτεχνικών δρώμενων στην Κατερίνη, δίνοντας προτάσεις ψυχαγωγίας στο κοινό της. Αυτή η εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι το ζητούμενο και η συνεκτική ιδέα για τις Ετεροτοπίες, με στόχο την πολυεπίπεδη αλληλεπίδραση.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σάββατο 18/11 Συναυλία – Ηλιοδρόμιο
Η μουσική ομάδα «Ηλιοδρόμιο» δημιουργήθηκε το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Είναι καρπός δημιουργικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Εργαστηρίου Ποιητικής» του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Ηλιοδρόμιο δημιουργεί τον δικό του μουσικό τόπο συνθέτοντας μουσική, γράφοντας στίχους και μελοποιώντας ποίηση, έχοντας πάντα ως αφετηρία την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική αλλά και τις μουσικές της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
Τετάρτη 22/11 (20:00) Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Πνοή και το θέατρο Μω – Ετεροτοπίες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη «Στο κόκκινο τ’ ουρανού».
Παρασκευή 24 Σάββατο 25/11 (21:00) Aniline Dacetheatre
Η ομάδα Aniline Dancetheatre παρουσιάζει το ντουέτο XXXY. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τα χρωμοσώματα xx και xy, που διαφοροποιούν και καθορίζουν το φύλο. Δύο άνθρωποι, δύο σώματα. Ένας άντρας και μία γυναίκα. Ένας χορός. Γεννιούνται, κινούνται, αλληλεπιδρούν. Όμοια και διαφορετικά ταυτόχρονα. Συναντιούνται, μπαίνουν το ένα στο χώρο του άλλου. Χορεύουν. Η χορογραφία και εκτέλεση είναι του Αλέξανδρου Γκουντινάκη και της Νατάσσας Αραμπατζή.
Παρασκευή 1/12 (20:00) Παρουσίαση βιβλίου
Το Kέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο καλλιτέχνης» του Βαγγέλη Ντελή.
Παρασκευή 2 και Σάββατο 3/12 (21:00) Συναυλία Opera Chaotique
Οι Opera Chaotique, με την νέα τους παράσταση, αποτίνουν φόρο τιμής στις γυναίκες. Όχι μόνο στις επώνυμες αλλά και στις καθημερινές, στις γυναίκες της διπλανής πόρτας, στη γειτόνισσα, την σύζυγο, την ερωμένη… Όλες άλλαξαν τον κόσμο με τον τρόπο τους, την στάση και τον αγώνα τους, με τα όχι που είπαν και κυρίως με τα ναι που δεν είπαν ποτέ!!! Σε μια μετα-σουρεαλιστική χιουμοριστική ή όχι παράσταση. Φωνή, Αφήγηση και Πιάνο ο George Tziouvaras (Tenorman), Ντραμς ο Chris Koutsogiannis (Voodoo Drummer), ενώ η παράσταση θα πλαισιωθεί με προσκεκλημένους καλλιτέχνες της πόλης μας.
Τρίτη 26/12 (11:30) Ανθή Θάνου: «Οι Καλικάντζαροι στον Μύλο
Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφήγησης αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι μέσα από το οποίο θα γνωρίσουν τις παραδόσεις από διάφορα μέρη της χώρας μας. Μαζί με την Ανθή Θάνου στο τραγούδι και τη μουσική ο Αλέξης Μακρής.
Τετάρτη 27/12 (21.00) Θέατρο Off Art «Η ευκαιρία της ζωής της» του Άλλαν Μπενετ
H OFF ART σε συνεργασία με την Aντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και το θέατρο EΠΙΚΕΝΤΡΟ παρουσιάζουν τον μονόλογο του Άλλαν Μπένετ -«Η ευκαιρία της ζωής της» (Her big chance) ,έναν από τους μονολόγους του έργου του “TALKING HEADS”. Μια κωμωδία –σάτιρα, με λεπτό αγγλικό χιούμορ, για την κινηματογραφική σόου-μπιζ, καθώς η Λέσλυ μας μεταφέρει στα παρασκήνια των πλατώ. Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Νανάκης, Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη.

Παραγωγές του Θέατρου ΜΩ
Το θέατρο Μω παρουσιάζει συγχρόνως τις δικές του παραγωγές:
«Ο μικρός ιππότης Τρενκ», βασισμένο στο μυθιστόρημα της Kirsten Boie, σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία: Κοσμά Χατζηιωαννίδη. στις 5,12,19 και 26 Νοεμβρίου ώρα 11:30. Με κεντρικό άξονα την ζωή του μικρού Τρενκ αναδεικνύονται οι κοινωνικές συγκρούσεις, που φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας. Μια σπαρταριστή κωμωδία, με εναλλαγές ρόλων και σκηνικών και με ερεθίσματα που διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών, καθώς το έργο έχει το στοιχείο “θέατρο μέσα στο θέατρο”.
«Ο Φιάκας», μια κοινωνική σάτιρα του Δημοσθένη Μισιτζή, όπου ο πρωταγωνιστής αγωνίζεται για την καλοπέραση, αλλάζει επαγγέλματα, ελίσσεται, γοητεύει με τον θεατρινισμό του και συγκινεί αθώους και αφελείς, θύματα της κατεργαριάς του, αποτελεί την τελευταία παραγωγή του θεάτρου Μω, κάνοντας πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου.

Με το πλούσιο πρόγραμμά του το Θέατρο Μω επιθυμεί να αποτελέσει ένα σημείο καλλιτεχνικής συνάντησης και έκφρασης, σε έναν χώρο που είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και ήδη φιλοξενεί την Φωτογραφική Ομάδα του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κατερίνης και τον Σύλλογο Φίλων Τεχνών ΕΑΡ, καθώς και άλλες θεατρικές σκηνές, κάνοντας βίωμα την εξωστρέφεια και την καλλιτεχνική συναλλαγή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ