Μενού Κλείσιμο

Η τραγωδία μέσα μας… φαλτσάρει από τον πέμπτο στίχο

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου-θέατρο

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου θεατρικά σχήματα αποτελούμενα από όχι και τόσο γνωστούς καλλιτέχνες, να αποδίδουν θαυμάσια μια παράσταση, την οποία θα επαινούσαν και οι πιο απαιτητικοί της θεατρικής τέχνης.

Αυτό διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν την παράσταση «Η τραγωδία μέσα μας» που ανέβηκε από την Πειραματική Ομάδα Θεάτρου «Από τον 5ο στίχο κιόλας φάλτσοι», την Παρασκευή, στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με επίγραμμα «Είμαι μόνος, γιατί σκέφτομαι μόνος», οι συντελεστές εστίασαν τη νοηματική αναφορά του έργου στα πάθη των ηρώων αλλά και των αντιηρώων από τις αρχαίες τραγωδίες.

Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα τραγωδιών των Ευριπίδη και Σοφοκλή αλλά και ιστορίες από μύθους της κλασσικής περιόδου.

Το έργο σκηνοθετήθηκε από τον Γιάννη Διδασκάλου και αποδόθηκε από τους ηθοποιούς: Χαρά Γιώτα, Αλέξανδρο Γκουντινάκη, Κωστή Καπελλίδη, Μαρίνα Κολοκούρη, Μαριάννα Ράντου, Νίκη Ρουσομάνη, Γεωργία Σκορδά, Ντορίνα Ταχιράι, Γιώργο Χριστοφορίδη, Αννέτα Χρυσίδου.

Με το τέλος της παρουσίασης του έργου ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού συνεχάρη τους συντελεστές, επισήμανε: «Απολαύσαμε μια καταπληκτική παράσταση που κόσμησε το φετινό μας πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Με φόντο τον Όλυμπο εδώ Λείβηθρα, στην πόλη του μυθικού μύστη της μουσικής, Ορφέα, όλοι οι ηθοποιοί με κατάθεση ψυχής μας κατέστησαν κοινωνούς στα συναισθήματα και στη ανθρώπινη φύση, γύρω από το πλαίσιο των μύθων και των αρχαίων τραγωδιών.

Επιπρόσθετα ευρισκόμενος στα Λείβηθρα νοιώθεις τη γοητεία της έκστασης και της μοναδικότητας της μακαριστής από τους Θεούς, Πιερίας. Αξίζει το κοινό να παρακολουθήσει έστω μια εκδήλωση εδώ».

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ