Μενού Κλείσιμο

«Η Σχετικότητα του χρόνου»

Ο Αστροφυσικό Δρ Μάνος Δανέζης στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ο Αστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης είναι ο επόμενος ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 5 Μαρτίου. Το θέμα της διάλεξης του Δρ. Δανέζη είναι «Η Σχετικότητα του χρόνου».

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου υπό την Διέθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη θα τραγουδήσει χορωδιακά τραγούδια. Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης στις 19:00 και όπως πάντα η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Ποιος είναι Δρ Μάνος Δανέζης

Γεννήθηκε το 1949. Είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (I.A.U), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 190 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή αστρονομικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, Έχει εκπονήσει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο 24 βιβλίων Φυσικής – Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών, συνέγραψε εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και δεκαέξι βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών.

Τέλος έχει παρουσιάσει 110 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση με σχετική θεματολογία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ