Μενού Κλείσιμο

Η προετοιμασία ξεκίνησε

Στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη για τα Ολύμπια Εν Δίω

Σύσκεψη με θέμα την προσεχή διοργάνωση «Ολύμπια εν Δίω» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Στη σύσκεψη εκτός από την Μαυρίδου, συμμετείχαν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αθανάσιος Μπίντας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Φουρνιάδης, η προϊσταμένη του γραφείου καινοτόμων δράσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μυράντα Παππά και το μέλος Δώρα Τσαχορίδου.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν προτάσεις για την αρτιότερη διοργάνωση των Ολυμπίων 2018 και ενημερώθηκε η αντιπεριφεριάρχης για το φετινό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των διοργανωτών η συμμετοχή θα καλύψει χωροταξικά όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς θα παραβρεθούν φοιτητές και μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από τις εγχώριες συμμετοχές θα φιλοξενηθούν μαθητές και φοιτητές από την Κύπρο, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη FYROM και το Ιράν, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν αξιόλογα έργα.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ευχαρίστησαν την αντιπεριφεριάρχη για την παραχώρηση των γραφείων καινοτόμων δράσεων, όπου θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της διοργάνωσης η οποία φέτος θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου

Συνδιοργανωτές είναι: το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Διοικητικών και Εσωτερικής Μεταρρύθμισης (πρώην Μακεδονίας – Θράκης) και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Μέλη της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω 2018» είναι: η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ