Μενού Κλείσιμο

Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης πάει… Βουλγαρία

Μουσική σύμπραξη με την Sinfonietta του Vidin

Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης μετά από πρόσκληση του διευθυντή της ορχήστρας VIDIN STATE SINFONIETTA  κ. Miroslav  Krastev θα συμπράξει μουσικά στη συναυλία με τίτλο “Άρωμα Ελλάδας” την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στο Concert hall “Philharmonia”του Vidin της Βουλγαρίας.

Η Sinfonietta –Vidin ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα ήδη από το 1910 ενώ από το 1949 έχει συσταθεί επίσημα ως η συμφωνική ορχήστρα της πολιτείας του Vidin Βουλγαρίας.

Η ορχήστρα έχει συμμετοχές σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς, όπως στο θερινό φεστιβάλ του Spoleto, Como and  Crotone της Ιταλίας, στις Μουσικές Εβδομάδες της Σόφιας, στο φεστιβάλ του Δούναβη στην πόλη Ulm της Γερμανίας, στις Μουσικές Εβδομάδες της Αυστρίας, στον διαγωνισμό πιάνου του Novi  Sad της Σερβίας καθώς σε περιοδείες στην Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολύ γνωστές αίθουσες όπως  το Concertgebouw του Άμστερνταμ, το Victoria  Hall της Γενεύης, το Music House της Βιέννης, το Beethoven Hall της Στουτγάρδης, το  The Hall of Congresses στην ισπανική πόλη Σαραγόσσα και σε πολλές άλλες.

Η συνεργασία της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης με τη Sinfonietta –Vidin είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του διευθυντή της Πολυτονικής κ. Παναγιώτη Λυμπανοβνού με την ορχήστρα του Vidin μετά από πρόταση που δέχτηκε από τον βιολονίστα, μουσουργό, ενορχηστρωτή, μαέστρο και πρώην διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ. Μίκη Μιχαηλίδη, ο οποίος και θα διευθύνει τη συναυλία.

Πρόκειται για την πρώτη σύμπραξη των δύο ορχηστρών, σύμπραξη που φιλοδοξούμε να ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες.

Τα μουσικά κομμάτια που θα παρουσιαστούν στη συναυλία με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας» είναι ενορχηστρωμένα από τον διευθυντή της Πολυτονικής Ορχήστρας κ. Παναγιώτη Λυμπανοβνό.

Θα τραγουδήσει η Κέλλυ Καλαϊτζίδου ενώ θα συμμετέχουν και οι σολίστες Γκουτζαμάνης Γιώργος στο σαξόφωνο, Τασχουνίδης Χρήστος στο βιολί και οι Λυμπανοβνός Παναγιώτης, Λυμπανοβνός Θωμάς και Τσαπράνης Γιώργος στο μπουζούκι.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ