Μενού Κλείσιμο

Η νέα (πολιτιστική) χρονιά ξεκίνησε

Ένωση Ποντίων Πιερίας

 

Με τους καλύτερους οιωνούς και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησε η νέα πολιτιστική περίοδο, με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό-Πολιτιστικό κέντρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Μέλη, φίλοι και παιδιά του συλλόγου κατέκλυσαν την αίθουσα χοροδιδασκαλείου του συλλόγου. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Δημήτρης Παναϊλίδης.

 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου καλή και δημιουργική χρονιά, εξήρε το έργο όλων των τμημάτων που λειτουργούν στον  σύλλογο και ευχήθηκε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και αγάπη την ανιδιοτελή προσφορά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Διοικητικό συμβούλιο ώστε να επαναλειτουργήσει με νέα αρχιτεκτονική μελέτη το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου, να συνεχίσει η συντήρηση των κειμηλίων, και ζήτησε την ενεργή στήριξη του Δήμου Κατερίνης, μιας και όπως ανέφερε η επαναλειτουργία και ανάδειξη του μουσείου ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της Κατερίνης  και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των κατοίκων της πόλης και του Νομού Πιερίας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος όπου ευχήθηκε καλή και δημιουργική πολιτιστική χρονιά στον σύλλογο και  ανέφερε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να επανασυσταθεί το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, ο εκπρόσωπος της Βουλευτή Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης , οι τέως Πρόεδροι του συλλόγου Ζαϊρα Λαζαρίδου και Ανέστης Μωυσιάδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης και ο Πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Τάσος Μπογιατζής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα που προσέφερε ο σύλλογος.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ