Μενού Κλείσιμο

Η «Μήδεια» του μύθου στο μαγευτικό τοπίο των Λειβήθρων

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο μαγευτικό τοπίο τού Αρχαιολογικού Πάρκου των Λειβήθρων ανέβηκε η παράσταση της «Μήδειας», το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη. Η θεατρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επιλογή τού σκηνοθέτη, η παράσταση να είναι στηριγμένη όχι μόνο στο κείμενο του Ευριπίδη αλλά και ιδωμένη μέσα από τις ερμηνευτικές ματιές δύο σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων, του Γάλλου Ζαν Ανουΐγ και του Γερμανού Χάινερ Μύλλερ. Γι’ αυτό και το τελικό αποτέλεσμα καθήλωσε τους θεατές δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Το έργο, που ανέβασε το Θέατρο «Πήγασος», σκηνοθέτησε, όπως προαναφέρθηκε, ο Χάρης Αμανατίδης, στα σκηνικά / κοστούμια η Ελισάβετ Χαΐλατζίδου, στη μουσική η Νατάσα Ιωαννίδου. Βοηθός σκηνοθέτη, η Σοφία Αγαθαγγελίδου, στους φωτισμούς ο Κώστας Παπουτσίδης, στους χειρισμούς φώτων & ήχου ο Κώστας Παπαδόπουλος ενώ στο μακιγιάζ η Όλγα Παπανάκου.

Τους ρόλους ερμήνευσαν η Δανάη Αμανατίδου, η Αγαθή Τζάρτζα, η Σοφία Αγαθαγγελίδου, ο Διονύσης Ζαρώτης και η Νατάσα Ιωαννίδου.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ