Μενού Κλείσιμο

Η Κατερίνη δεν ξεχνά τους ανθρώπους της

Προσωπικότητες της πόλης τίμησε και φέτος ο Δήμος Κατερίνης σε ειδική εκδήλωση

 

«Κατέθεσαν ψυχή και άφησαν πίσω τους καταλυτικής σημασίας αποτύπωμα», δήλωσε ο δήμαρχος, κατά την βραδιά τιμής στον Χρήστο Φωτόπουλο, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και Σάββα Καρυπίδη

 

Αφιερωμένη βραδιά σε τρεις ανθρώπους που με τη διαδρομή τους έκαναν (και συνεχίζουν να κάνουν) υπερήφανους τους Κατερινιώτες και την πόλη μας, τίμησε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμος Κατερίνης, στην εκδήλωση θεσμό των Αικατερινείων με τίτλο «άνθρωποι της πόλης μας, για την πόλη μας.

 

Φέτος ο Δήμος Κατερίνης τίμησε τρεις προσωπικότητες από το χώρο του συνδικαλισμού, της τέχνης και του αθλητισμού. Προσωπικότητες που η κάθε μια από την πλευρά της, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τομέα που υπηρέτησε και υπηρετεί.

Η ενταγμένη στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Παράλληλα, προβλήθηκε αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή των τιμώμενων προσώπων, παραγωγής του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, το οποίο επικεντρώθηκε σε σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Ο Δήμος Κατερίνης μέσα από την τιμητική εκδήλωση είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Χρήστο Φωτόπουλο, π. Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικώνγια τη διαχρονική προσφορά του στο αστυνομικό σώμα και στο κοινωνικό σύνολο, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Διευθυντή Ορχήστρας, για την ανεκτίμητη προσφορά του στη διάδοση της μουσικής παιδείας και στον πολιτισμό εν γένει και Σάββα Καρυπίδη, Αθλητή –  Ολυμπιονίκη, για  την  σημαντική προσφορά του στον πιερικό και στον ελληνικό αθλητισμό εν γένει.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη, καθώς και σε παρεμβάσεις του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Τιμούμε σήμερα άξια τέκνα της Πιερίας, τα οποία με την παρουσία και τη δράση τους τίμησαν και τιμούν την Κατερίνη, τον τόπο μας, αλλά κυρίως αποτελούν λαμπρά παραδείγματα φάρους για την κοινωνία και για τη νεολαία. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνούμε. Γιατί η λήθη είναι το ίδιο  έγκλημα με την ανανδρία σε μία μάχη. Είμαστε υπερήφανοι που δεν ξεχνούμε ανθρώπους που πρόσφεραν στον τόπο, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις τέχνες και τα γράμματα. Τιμούμε σήμερα τον κο Φωτόπουλο, ο οποίος σε δύσκολα χρόνια με την συνδικαλιστική δράση του, όχι μόνο βελτίωσε τις συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους του, αλλά έφερε την αστυνομία κοντά στον πολίτη αποδεικνύοντας ότι η αστυνομία δεν είναι εχθρός, αλλά κομμάτι της κοινωνίας.

Τιμούμε τον μαέστρο μας Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, ο οποίος παντού και πάντα αναφέρει ότι ξεκίνησε την καριέρα του από την Κατερίνη, από το Δημοτικό Ωδείο με τον δάσκαλο του Γιάννη Αδαμίδη, ο οποίος έχει παλέψει για την καλλιέργεια της μουσικής στον τόπο μας. Αποδεικνύει ο Βλαδίμηρος, ότι, έχουμε υψηλής στάθμης μουσική παιδεία στην Κατερίνη.

Τιμούμε τον Σάββα Καρυπίδη, τον άνθρωπο, ο οποίος αν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν αντίστοιχης εμβέλειας με τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας τεράστιος,  δυναμικός αθλητής, ένας Ολυμπιονίκης, πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στη Μικτή Κόσμου στο άθλημα της χειροσφαίρισης, με παρουσία στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως π.χ. το γερμανικό κ.α.»

Και ο Δήμαρχος κατέληξε στα λεγόμενά του επισημαίνοντας:

«Τα τιμώμενα πρόσωπα των φετινών Αικατερινείων αποτελούν πρότυπα και οφείλουμε ως Δήμος να τους τιμούμε, για να μεταλαμπαδεύουμε σε όλη την κοινωνία, στην Ελλάδα, τα σπουδαία πράγματα που πέτυχαν, ενώ μπορούμε με δυναμική προσπάθεια και αγώνα όλοι μαζί να πετύχουμε εξίσου σημαντικούς στόχους. Οι συμπολίτες που τιμούμε κατέθεσαν ψυχή και άφησαν πίσω τους καταλυτικής σημασίας αποτύπωμα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Κατερίνη. Ελπίζουμε με την στάση και τις δράσεις σας, ότι θα συνεχίσετε να προσφέρετε στην πόλη μας και στους ανθρώπους της».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα και νοιώθω ξεχωριστή τιμή που βρίσκομαι στη βράβευση αυτών των άξιων συμπολιτών μας. Δήμαρχε οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αξιέπαινες, πρέπει να συνεχιστούν και καλώς πραγματοποιούνται στο Θεσμό των Αικατερινείων» και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία ανέφερε: «Συγχαρητήρια Δήμαρχε, καθώς στο Θεσμό των Αικατερινείων κάθε χρόνο τιμούνται άνθρωποι του τόπου μας. Βρισκόμενοι συνεπώς σε αυτή την εκδήλωση είναι σα να τιμούμε την ίδια την πόλη μας […]».

Την απονομή στον Χρήστο Φωτόπουλο έκαναν από κοινού ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο βουλευτής Δράμας (και επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ), Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος μιλώντας για «το φίλο και συναγωνιστή του» σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Χρήστος Φωτόπουλος αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο μας. Δήμαρχε Κατερίνης τιμώντας σήμερα το Χρήστο Φωτόπουλο τιμάτε τον Έλληνα αστυνομικό».

Από την πλευρά του ο κος Φωτόπουλος, ευχαρίστησε για την τιμή τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρο Παυλίδη, όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ με λόγια γεμάτα συγκίνηση μίλησε για τη διαχρονική στήριξη της οικογένειάς του σε όλη του την πορεία και περιέγραψε τους σημαντικότερους σταθμούς της δράσης του, η οποία πάντα είχε ως επίκεντρο το χαρακτηριστικό σύνθημα: ασφαλής αστυνομικός = ασφαλής πολίτης.

Την απονομή στο διευθυντή ορχήστρας Βλαδίμηρο Συμεωνίδη μαζί με τον Δήμαρχο έκανε ο αναπληρωτής Δημάρχου Χρήστος Λεμονόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή να απονείμω αυτό το αναμνηστικό, καθώς με τον πατέρα του Βλαδίμηρου μας συνέδεε στενή φιλία. Ο Βλαδίμηρος τιμά πάντα τον τόπο μας και του εύχομαι υγεία και πάντα επιτυχίες».

Όπως λακωνικά ανέφερε ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή για τη μεγάλη τιμή. Ελπίζω και εγώ να μπορέσω στο μέλλον να «ξεπληρώσω» όλα όσα έχω πάρει από αυτό τον τόπο και ιδιαιτέρως από το δάσκαλό μου Γιάννη Αδαμίδη. Εύχομαι να συνεχίσει ο Δήμος να στηρίζει το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο έχει ένα εξαιρετικό όνομα σε όλη τη χώρα».

Τέλος, για την απονομή στον Σάββα Καρυπίδη, ο Δήμαρχος κάλεσε τον προπονητή του πρωταθλητή (στα πρώτα του βήματα), Σωκράτη Σκούφα, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Ο Σάββας Καρυπίδης έχει φτάσει ψηλά και έχει κάνει γνωστό το πιερικό χάντμπωλ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, τον Θεόδωρο Παυλίδη, πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), καθηγητή φυσικής αγωγής του Σάββα Καρυπίδη στο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος περιέγραψε το ιδιαίτερο, έμφυτο αθλητικό ταλέντο του Ολυμπιονίκη επισημαίνοντας ότι «μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους ο Σάββας με όλα αυτά που έχει επιτύχει».

Τέλος, ο Σάββας Καρυπίδης τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση, που με τιμά σήμερα η πόλη μας στα Αικατερίνεια. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης

Επιπλέον, με όχημα στην αφετηρία της εκδήλωσης, στο κυρίως μέρος και στον επίλογο, τους συνθέτες της πόλης μας Χαράλαμπο Ναβροζίδη – Σύλβια Τριανταφύλλου, το κοινό απόλαυσε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με διασκευασμένα έργα ελληνικού ρεπερτορίου από τους:

Τραγούδι: Κέλλυ Καλαϊτζίδου, Κλαρινέτο Ιβάν Ναβροζίδης, Πιάνο Κατερίνα Ελενίδου. Υπεύθυνος Ορχήστρας Ιβάν Ναβροζίδης.

Ειδικότερα, η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με το Απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης (για Αφηγητή, Κλαρινέτο και Πιάνο από το Ορατόριο »Αγία Αικατερίνη»), ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκαν διασκευασμένα παραδοσιακά, λαϊκά, και έντεχνα τραγούδια.

Σε όλους τους συντελεστές απονεμήθηκαν αναμνηστικά με το έμβλημα των Αικατερινείων από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αναστάσιο Παπαζήση.

Στον επίλογο της βραδιάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη ανταπόκριση στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και σε όλα τα φετινά δρώμενα των Αικατερινείων «που είτε με την συνεργασία με τις θεατρικές σκηνές της πόλης, είτε με τις αρχιτεκτονικές διαδρομές, τις μουσικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις, προσέλκυσαν άτομα όλων των ηλικιών στην Κατερίνη της τέχνης και του πολιτισμού!».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ