Μενού Κλείσιμο

Η Εστία Πιερίδων Μουσών στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το Φεστιβάλ παράδοσης είναι εδώ

Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών», φιλοξενώντας φολκλορικά συγκροτήματα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.

Το παραδοσιακό φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Πιερία το τριήμερο 23-24 και 25 Ιουλίου 2019 σε συνεργασία της Εστίας με το Ελληνικό εθνικό τμήμα του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών).  Το CIOFF λειτουργεί ως επίσημος εταίρος της UNESCO.

Την πρώτη ημέρα, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών», πραγματοποιούνται στην Κατερίνη (πεζόδρομος και ανοικτό θέατρο δημοτικού πάρκου), στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συγκεκριμένα. Στις 8:00 μ μ τα συμμετέχοντα συγκροτήματα θα παρελάσουν ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας και μέσω του πεζοδρόμου της Κατερίνης θα καταλήξουν στο δημοτικό πάρκο.

Στη συνέχεια, στις 9:00 μ μ, τα συγκροτήματα  Alma Guarani (Παραγουάη), Alexandria folk dance troupe (Αίγυπτος), Shilpagya (Ινδία) και της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου θα αποδώσουν το πρόγραμμα της παραδοσιακής μουσικής και του χορού της χώρας που εκπροσωπούν.

Το επόμενο διήμερο το διεθνές φεστιβάλ θα παρουσιαστεί, την Τετάρτη 24-7-2019  στη Λεπτοκαρυά (ώρα 8:30 μ μ η παρέλαση και 9:00 μ μ η παράσταση) και την Πέμπτη, 25-7-2019 στην Παραλία Κατερίνης (8:00 μ μ η παρέλαση και  9:00 μ μ η παράσταση).

Από Ελληνικής πλευράς, εκτός από την Ε.Π.Μ. Κατερίνης, παίρνουν μέρος το τριήμερο των εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Επιβάτες» και η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς.

Αναδρομή στο παρελθόν

Η διοργανώτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, από το 1989 συνεργάζεται ως ισότιμο μέλος με το Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαικού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών- CIOFF.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η σημαντική αναβάθμιση στην οργάνωση και εκτέλεση (τηρώντας πιστά τους διεθνώς ισχύοντες κανόνες και όρους του CIOFF) των Διεθνών Φολκλορικών εκδηλώσεων, που μέχρι το 1985 συμπεριλαμβάνονταν μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το διεθνές αυτό φολκλορικό φεστιβάλ αποτελεί σήμερα κορυφαία διεθνή καλοκαιρινή εκδήλωση στο Νομό Πιερίας, αποσπώντας τον έπαινο, τις ευχαριστίες και τα θετικά σχόλια τόσο των ξένων αποστολών που συμμετέχουν όσο και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων θεατών που το παρακολουθούν.

Γεμίζει με λαμπρότητα, πρωτοτυπία και φαντασμαγορία ένα τριήμερο κάθε Ιούλιο όλη την Πιερία, χαρίζοντας ένα πρωτόγνωρο θέαμα με λαογραφικά στοιχεία από κάθε γωνιά της γης. Αποτελεί μαζί με τα διεθνή παραδοσιακά φεστιβάλ της Νάουσας, των Ιωαννίνων και της Νέας Καρβάλης Καβάλας, το

Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ