Ο καθηγητής Νίκος Λυγερός σήμερα στη Σχολή Γονέων
Ο Καθηγητής Στρατηγικής και Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός είναι ομιλητής σήμερα στη Σχολή Γονέων -Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, με θέμα «Η Έξυπνη Παιδεία».
Ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας δεν αφορά αποκλειστικά τα προικισμένα παιδιά αλλά όλους τους μικρούς ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, διότι λειτουργεί καταλυτικά για την ανάπτυξη της νοημοσύνης τους μέσω τεχνικών, που ενεργοποιούν τη σκέψη. Δεν περιορίζεται βέβαια ούτε στα ελληνικά δεδομένα, διότι η εμβέλειά της είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτόν τον λόγο την έχουμε εφαρμόσει πειραματικά και στη Γαλλία, στην Κύπρο, στην Αρμενία και στην Αυστραλία.
Με άλλα λόγια έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε κλασική εκπαίδευση. Έτσι είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμη σε άλλες χώρες ανάλογα με τα συστήματα που χρησιμοποιούν ήδη και δεν σχετίζεται με το οικονομικό τους επίπεδο.
Σημασία έχουν η διδασκαλία, οι γνώσεις των νευροεπιστημών που ενσωματώνει στη δομή της ως υποδομή, και οι στρατηγικές μάθησης που μετατρέπουν τη χαρά των μικρών ανθρώπων όταν ανακαλύπτουν νέα στοιχεία της γνώσης, σε εξέλιξη του εγκεφάλου τους μέσω της αναβάθμισης του νευρωνικού δικτύου που παράγει νέες δομές λόγω των τεχνικών επίλυσης προβλημάτων.
Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS). Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και παιδαγωγικών έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει υπάρξει ειδικός απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.