Μενού Κλείσιμο

«Η Εκκλησία θα είναι παρούσα στον αγώνα για τη Μακεδονία»

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος:

Τη διαβεβαίωση ότι η τοπική Εκκλησία θα είναι παρούσα στον κοινό αγώνα για την προάσπιση των δικαίων υπέρ της Μακεδονίας, έδωσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος δήλωσε πως η Μητρόπολη Κίτρους, θα είναι παρούσα και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Αθηνών (20 Ιανουαρίου), αλλά και «σε κάθε άλλη διοργάνωση που θα αποφασισθεί, ενόψει των εθνικών εξελίξεων.»

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη, έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν κληρικοί, πρεσβυτέρες, πρόεδροι και μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, Ενοριακών Επιτροπών και Φιλοπτώχων Ταμείων, ιεροψάλτες, αναγνώστες και νεωκόροι, εργαζόμενοι και εθελοντές εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών δομών (όπως Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, Συσσιτίου, Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», Κοινωνικού Παντοπωλείου, Τοπικού Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Καταστήματος δωρεάν διάθεσης Ενδυμάτων, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Βαρναβείου Βιβλιοθήκης, Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων) καθώς και τα μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος και οι τοπικές αρχές με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.
Προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία εορτασμού της επετείου 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού της Θείας Αναλήψεως. Στη συνέχεια, 15 λαϊκά στελέχη του εκκλησιαστικού έργου παρουσίασαν εμπειρίες από τη Διακονία τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επιδόσεις χειροτονητηρίων και χειροθετηρίων σε κληρικούς, ιεροψάλτες και ιερόπαιδες, τιμήθηκαν τα παιδιά κληρικών, μελών του Συνδέσμου Ιερέων της Μητροπόλεως Κίτρους (ΣΙΜηΚ), και μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Παράλληλα, τιμήθηκαν οι πρωταθλητές της Πιερίας, Έλενα Χατζηλιάδου, Νικόλαος Ευθαλιάδης, Παναγιώτης Γραμμένος και Θεόδωρος Νίκολιτς που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος σε παγκόσμιες και πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις.
Ευλογώντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εξέφρασε με πολλή αγάπη ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους, καλώντας τους σε κοινή συστράτευση για το κοινό καλό του τόπου, τονίζοντας ότι το επιτελούμενο έργο δεν είναι δικό μας, αλλά του Χριστού. Ευχήθηκε στα μέλη των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και των δομών κοινωνικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια, υπομονή και επιμονή, την ευγενή και θεάρεστη διακονία τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ