Μενού Κλείσιμο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου στη δράση «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες 23 βιβλιοθήκες και φορείς της Μακεδονίας, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο, 5-30 Απριλίου 2021) και έπειτα θα περιοδεύσει στους δήμους και τις πόλεις, που συμμετέχουν στη δράση, πάντα με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας κατά της νόσου Covid-19, ενώ θα υπάρξει και σε ψηφιακή μορφή για να παρουσιαστεί διαδικτυακά και στον απόδημο Ελληνισμό. Στη διαδημοτική έκθεση συμμετέχει και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της διαδημοτικής δράσης θα παρουσιαστούν ιστορικά κειμήλια, που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες το 1821, από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, μεταξύ 16 και 31 Ιουλίου 2021.

Μπορείτε να δείτε το περιγραφικό λάβαρο παρουσίασης (μπάνερ) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου, που αποτελεί το βασικό αντικείμενο της διαδημοτικής έκθεσης μαζί με τα αντίστοιχα των άλλων βιβλιοθηκών, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Επανάστασης του 1821, στην ιστοσελίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου https://www.dion-olympos.gr/dimotiki-vivliothiki-litohorou-1821.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ