Μενού Κλείσιμο

Γράψτε…!

Η συγγραφέας Κατερίνα Νίκα Μάνου, προτρέπει του εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ:

Η Κατερίνα Νίκα Μάνου παρουσίασε το πρόσφατα βραβευμένο έργο της από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με εορταστική θεματολογία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η συγγραφέας, παρότρυνε τους εκπαιδευόμενους με συγγραφικό ή ποιητικό μεράκι να το καλλιεργήσουν, αναφέροντας ως παράδειγμα την προσωπική, μακρόχρονη, επίπονη πορεία της. Η κ. Μάνου, πρόσφατα βραβεύθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το βιβλίο της με τίτλο: «Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με φως», για το οποίο μίλησε στους εκπαιδευόμενους.

Ειδικότερα, είπε μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία! Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι και φέτος κοντά σας, μετά από την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε εκ μέρους του σχολείου σας ο διευθυντής κ.Παπαγεωργίου. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, καθώς βλέπω το συνεχές ενδιαφέρον σας για μάθηση, για απόκτηση γνώσεων και διεύρυνση εμπειριών στο χώρο της εκπαίδευσης, που δεν εμποδίζεται από ηλικίες και πολλαπλές υποχρεώσεις…

Έγραψα αυτό το βιβλίο, γιατί πιστεύω πως η αγωγή στο σπίτι και στο σχολείο πρέπει να πυρπολεί τις ψυχές των παιδιών για την εκζήτηση του υψηλού και του ωραίου, όπως άλλωστε ορίζει ο Πλάτων την έννοια της παιδείας, ως άναμμα ψυχής… Και γιατί ακόμη πιστεύω πως η καθημερινή αγωγή των παιδιών πρέπει να μοιάζει με καλλιτεχνική δημιουργία –όπως άλλωστε ορίζει την αγωγή ο μεγάλος παιδαγωγός Χρυσόστομος- μια δημιουργία που σμιλεύει εξαίσια αγάλματα, παιδιά δηλαδή που αγάλλονται και θα ευχαριστιούνται να μαθαίνουν, να σκέφτονται, να αισθάνονται, να νοιώθουν, να δημιουργούν και κυρίως να στρέφονται προς το Φως, για να πλημμυρίζουν οι καρδιές τους από πίστη, χαρά, ελπίδα, νόημα και ζωή…»

Η ομιλήτρια μέσα από την συνολική παρουσίαση της μας πρόσφερε έρεισμα για ουσιαστικό προβληματισμό ως προς το βαθύτερο πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων φωτίζοντας τα από μια διαφορετική ματιά, γεγονός για το οποίο την ευχαριστούμε θερμά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ