Μενού Κλείσιμο

Γιορτή τσίπουρου στον Κορινό

Την Κυριακή αναβιώνει η τελετουργία απόσταξης του τσίπουρου από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών

«Γιορτή τσίπουρου» από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, την ερχόμενη Κυριακή.
Εκτός από άφθονο δωρεάν τσίπουρο ή γιορτή περιλαμβάνει και παραδοσιακή αυθεντική μουσική με τους Βαγγέλη Δημούδη Βαγγέλη (Ούτι, Τραγούδι), Νικόλαο Μπόζογλου (Ακορντεόν), Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη (Καβάλι, Γκάιντα), Θάνο Γκαράνη (Λαουτο, Τραγούδι), Γιάννη Μαυρίδη (Νταούλι, Κρουστά), Παναγιώτη Ελληνίδη (Κλαρίνο) και Μαριάννα Παπαποστόλου (Τραγούδι)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ