Μενού Κλείσιμο

Γιορτή στο… πέρασμα του Αποστόλου Παύλου

Εκατοντάδες οι δρομείς που συμμετείχαν στον λαϊκό δρόμο της βόρειας Πιερίας

Τα συστατικά της επιτυχίας, που συνέθεσαν και φέτος την άρτια διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», ο οποίος διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν η πανέμορφη διαδρομή, η γεμάτη συμβολισμούς ιερότητα και ιστορικότητα του χώρου της αφετηρίας και του τερματισμού (Μνημείο Αποστόλου Παύλου και Αρχαία Πύδνα αντίστοιχα).

Επιπλέον, η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών και προπάντων η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, που σε κάθε οικισμό βγήκαν από τα σπίτια τους και πρόσφεραν απλόχερα το θερμό τους χειροκρότημα στους δρομείς.
Στη γραμμή της αφετηρίας και ανάμεσα στα 300 και πλέον άτομα όλων των ηλικιών που έλαβαν μέρος βρέθηκαν και γνωστοί πρωταθλητές, όπως ο Αλέξης Παπαλεξίου (νικητής του αγώνα από τον ΣΔΥ Βόλου). Το όμορφο σκηνικό συμπλήρωσαν μοναδικά οι μπάντες , καθώς και τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
«Τα μηνύματα της σημερινής εκδήλωσης είναι μηνύματα πίστης προς το Θεό, αγάπης προς τον συνάνθρωπο, όπως πριν 2000 χρόνια κήρυξε και ο Απόστολος Παύλος» τόνισε μεταξύ άλλων σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, καθώς και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο βάθρο των νικητών βρέθηκαν αρκετοί αθλητές του συλλόγου «ΖΕΥΣ». Ειδικότερα, η Αλεξάνδρα Σουλιώτου (1η στην κατηγορία των γυναικών), η Αγγελική Αγαθαγγελίδου (3η), ενώ στην κατηγορία των ανδρών ο Συμεών Συμεωνίδης αναδείχτηκε 3ος.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα θα δοθούν στη διάρκεια της αυριανής ημέρας στη δημοσιότητα από τη διοργάνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ