Μενού Κλείσιμο

Γαϊτανάκι κωμικών αντιπαραθέσεων και ανατροπών

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης «ανέβασε» Τσέχωφ, ενθουσιάζοντας το κοινό

Όλος ο παραλογισμός της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτή στρεβλώνεται από τη διαβρωτική δύναμη του χρήματος, δοσμένος με κέφι και ζωντάνια επί σκηνής συμπυκνώθηκε στα δύο μονόπρακτα του Τσέχωφ «Η Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου», αντίστοιχα, που αν και έχουν αναφορές στην τσαρική Ρωσία του 19ου αιώνα μοιάζουν πραγματικά σαν να έχουν γραφτεί μόλις σήμερα.

Ο λόγος για την παράσταση, που με εξαιρετική επιτυχία και ενώπιον πολλών φίλων της θεατρικής τέχνης, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, στο Συνεδριακό Κέντρο, η θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά και παρατεταμένα τους συντελεστές, που παρουσίασαν μοναδικά, δύο απλές μα και τόσο σύνθετες υποθέσεις, που πίσω τους κρύβουν έναν ολόκληρο κόσμο από αισθήματα και σκέψεις:

Αφενός, μια «Πρόταση Γάμου», που δεν πηγαίνει όπως την είχαν σχεδιάσει, ξεδιπλώνοντας τρυφερά και ξεκαρδιστικά μαζί μπροστά στα μάτια του κοινού: μοναδικά τοπία (λιβάδια, λίμνες) μέχρι και…. καλλιστεία σκύλων.

Αφετέρου «η Αρκούδα», όπου μία έντονη αντιπαράθεση οδηγείται σε ακρότητες, με μοναδική λύση την μονομαχία και τη χρήση των όπλων, μόνο που σταδιακά και μέσα από κωμικές καταστάσεις και ανατροπές, τη θέση του μίσους παίρνει ο έρωτας.

Τους συντελεστές σύστησε στο κοινό, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κύριλλος Τσερμπάκ, ο οποίος έκανε λόγο για τις δημιουργικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει το σχολείο με επίκεντρο την επένδυση στον πολιτισμό και στην προκειμένη περίπτωση στη θεατρική τέχνη.

Οι συντελεστές

Στην «Πρόταση γάμου» (σκηνοθεσία Θεοδώρα Πετρίδου) έπαιξαν οι: Αναστασία Νταμπώση, Χάρης Αδαμόπουλος, Κων/νος Τίγκας.

Στην «Αρκούδα» (σκηνοθεσία Χριστόφορος Δαμβόπουλος) έπαιξαν οι: Έλενα Ζώρα, Γιάννης Ιωσηφίδης, Χριστόφορος Δαμβόπουλος.

Κατασκευή σκηνικού: οι μαθητές Παλαμάς Αναστάσιος, Ναζαρίδης Ευστάθιος, οι μαθητές των τμημάτων ΓΠΔ, ΒΠ2 και οι καθηγητές: Παπαγεωργίου Ηλίας, Τίγκας Κωνσταντίνος.

Ζωγραφιές τελάρων σκηνικού: Κριστιάν Πρέτσι, Κούσκουρα Ραφαηλία, Ζαγορίσιου Θεοδώρα

Επιμέλεια ρούχων: Δαμβόπουλος Χριστόφορος και Πετρίδου Θεοδώρα. Μουσική επιμέλεια και επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Δελήμπαλτας. Υποβολέας: Μαρία Πετάση. Σχεδιασμός αφίσας: Μανώλης Νταμπώσης. Μεταφορά σκηνικών: Χρυσοστόμου Γεώργιος, Παπαγεωργίου Ηλίας

Ευχαριστίες της Θεατρικής Ομάδας

Την κ. Χριστίνα Πετρίδου και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ανοïκών ασθενών

Το τμήμα βρεφονηπιοκομίας και τις συναδέλφους Ευαγγελία Χότζα και Παναγιώτα Κατσάρα

Την συνάδελφο Χριστίνα Καλταρίδου για τις σκηνικές παρεμβάσεις

Τον συνάδελφο Γιώργο Μπεϊνά για την ηχητική συνδρομή

Τον κ. Νικηφόρο Γκόλτσιο για την προβολή της παράστασης στα ΜΜΕ

Τον Διευθυντή του σχολείου μας και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Ν.Γκ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ