Μενού Κλείσιμο

Φυσική αγωγή στη… φύση!

Ε.Ε.Ε.Γ.Λ. Κατερίνης

Η φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 ξεκίνησε και στόχος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, είναι ο εμπλουτισμός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Έτσι για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Γ.Λ. Κατερίνης απολαμβάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, έξω στη φύση, παρέα με το άλογο.

Ήδη την Τρίτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα της φετινής σχολικής χρονιάς στο Κτήμα Μελετλίδη, ενθουσιάζοντας τους μαθητές του σχολείου.

Η χρήση του αλόγου για θεραπεία δεν είναι κάτι καινούργιο. H θεραπευτική ιππασία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες. Γύρω από το θέμα υπάρχει τεράστια αρθρογραφία, ενώ ακόμα και ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης κάνει αναφορά σε αυτήν και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Βασικός στόχος της παρέμβασης με το άλογο για τα άτομα με αναπηρία είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Σοφία Βασιλού, Μαρία Λάιου και Χρήστος Αντωνίου, δεν παρέλεψειψαν να ευχαριστήσουν τον κ. Λεωνίδα Μελετλίδη για τη φιλοξενία στη φάρμα, αλλά και την Μέριμνα του Παιδιού Κατερίνης για την συνεργασία όλων αυτών των ετών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ