Μενού Κλείσιμο

Φροντιστήριο εκπαιδευτικής… αλληλεγγύης

Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης

Η λειτουργία του φροντιστηρίου, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, είπε ο Μητροπολίτης κατά την τελετή εγκαινίων για την έναρξη των μαθημάτων

Εκατοντάδες είναι οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν φέτος τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που για μια ακόμη χρονιά λειτουργεί με πρωτοβουλία της Μητρόπολης. Δεκάδες οι εκπαιδευτικοί που αφιλοκερδώς θα διδάξουν σε μαθητές από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου.

Η έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, έγινε με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, τη Δευτέρα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί «προέκταση του πολυσχιδούς κοινωνικού έργου» που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά καθηγητών της Κατερίνης, ως ενισχυτική διδασκαλία για τη στήριξη των νέων της περιοχής μας. Η λειτουργία του Φροντιστηρίου τα προηγούμενα χρόνια, είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, αφού οι μαθητές που παρακολούθησαν μαθήματα σ’ αυτό πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2018.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης «Ο Άγιος Φώτιος», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κατερίνης. Είναι το Κέντρο που στεγάζεται το Γραφείο Νεότητας, το οποίο έχει και την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές που θα φοιτήσουν στο φροντιστήριο, οι γονείς τους, παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί που στήριξαν και υποστηρίζουν τον ανθρωπιστικό αυτό θεσμό καθώς και μαθητές που εισήχθηκαν στα Πανεπιστήμια με την πολύτιμη συμβολή των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους μαθητές και τους έδωσε πατρικές συμβουλές εξαίροντας το πολύτιμο αγαθό της παιδείας. Τους προέτρεψε να είναι επιμελείς στην φοίτησή τους, να μην αποσπούν την προσοχή τους από την προσφερόμενη σε αυτά γνώση, αλλά με πίστη στο Θεό, βοήθεια από τους καθηγητές και καθοδήγηση από την οικογένεια, να γίνουν πρωτίστως χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και έπειτα καλοί επιστήμονες. Κατόπιν ευχαρίστησε τους καθηγητές, στην αγάπη των οποίων στηρίζεται για άλλη μια χρονιά η συγκεκριμένη προσπάθεια της τοπικής εκκλησίας. Τέλος διένειμε το πρόγραμμα των μαθημάτων, αλλά και είδη γραφικής ύλης.

Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα φοιτήσουν φέτος περίπου τριακόσιοι μαθητές, ενώ μαθήματα διαφόρων ειδικοτήτων, θα διδάξουν πενήντα καθηγητές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ