Μενού Κλείσιμο

Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι στην ψυχαγωγία- Στην κορυφή, για πρώτη φορά, οι Genesis

Μισό αιώνα μετά την ίδρυσή τους, οι Genesis για πρώτη φορά βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους στην ψυχαγωγία.

Πέρυσι, τόσο οι Genesis, όσο και ο Sting, πούλησαν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους, κάτι που τους βοήθησε να εκτοξευθούν στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes. Η μπάντα του Φιλ Κόλινς βρέθηκε πάνω από τον Sting χάρη και στις πωλήσεις των εισιτηρίων στην περιοδεία τους- ύψους 27 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά, οι Genesis κέρδισαν πέρυσι 230 εκατομμύρια, έναντι 210 εκατομμυρίων του Sting. Στην τρίτη θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένος στην ψυχαγωγία είναι ο Τάιλερ Πέρι (175 εκατ.).

Ακολουθούν δύο δίδυμα: οι Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν που είναι πίσω από το South Park, τα έσοδα των οποίων πέρυσι ανήλθαν σε 160 εκατομμύρια δολάρια και οι δημιουργοί των Simpsons, Τζέιμς Μπρουκς και Ματ Γκρόνινγκ (105 εκατ.).

Ο Μπραντ Πιτ επιστρέφει στην κορυφαία δεκάδα για πρώτη φορά από το 2009, με έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Αυτά προέρχονται κυρίως από την πώληση του μεριδίου του στην εταιρεία παραγωγής Plan B, τον Δεκέμβριο.

Έβδομοι είναι οι Rolling Stones (98 εκατ.) και όγδοος ο Τζέιμς Κάμερον (95 εκατ.), ενώ στην ένατη θέση είναι η Τέιλορ Σουίφτ (92 εκατ.). Παρά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το «Midnights», το 70% των εσόδων της 33χρονης σταρ προήλθαν από τραγούδια που είχε κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Bad Bunny (88 εκατ.), ο Πορτορικανός ράπερ που πούλησε εισιτήρια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις δύο περιοδείες του.

Αθροιστικά, η πρώτη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους στην ψυχαγωγία έβγαλε 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη χρονιά.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι στην ψυχαγωγία το 2022

  1. Genesis- 230 εκατομμύρια δολάρια
  2. Sting- 210 εκατομμύρια
  3. Τάιλερ Πέρι- 175 εκατομμύρια
  4. Τρέι Πάρκερ- Ματ Στόουν- 160 εκατομμύρια
  5. Τζέιμς Μπρουκς- Ματ Γκρόνινγκ- 105 εκατομμύρια
  6. Μπραντ Πιτ- 100 εκατομμύρια
  7. Rolling Stones- 98 εκατομμύρια
  8. Τζέιμς Κάμερον- 95 εκατομμύρια
  9. Τέιλορ Σουίφτ- 92 εκατομμύρια
  10. Bad Bunny- 88 εκατομμύρια

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ