Μενού Κλείσιμο

Φιλοξενία παιδιών

Στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου, από την Μητρόπολη Κίτρους

600 παιδιά από όλη την Πιερία, θα φιλοξενηθούν δωρεάν και φέτος στο παλαιό Μοναστήρι της Ρητίνης

Για μια ακόμη χρονιά άνοιξε τις πύλες της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, για τη δωρεάν θερινή φιλοξενία παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Την έναρξη της πρώτης περιόδου, από τις έντεκα συνολικά που θα πραγματοποιηθούν, έκαναν τα κορίτσια Δημοτικού. Ο τόπος γέμισε από παιδιά με χαρωπές φωνές, που οι γονείς τους εμπιστεύονται στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Εξακόσια περίπου παιδιά από ολόκληρη την Πιερία θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Ρητίνη. Παιδιά που φτάνουν εκεί πολλές φορές άγνωστα μεταξύ αγνώστων και φεύγουν αδελφωμένα με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας.
Πρωτοστάτης και σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από κατάλληλους κληρικούς, με την αρωγή θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, όπως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, των Super Market «Μασούτης» και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Σε όλους, κυρίως στους εθελοντές και τους ιδιώτες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εκφράζει τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ