Μενού Κλείσιμο

Φεστιβάλ Ολύμπου: Άνοιξε πανιά για το 49ο και… φουλάρει για το 50ο

Ανθεκτικό στο χρόνο και στις «κακοτοπιές» αποδεικνύεται το Φεστιβάλ Ολύμπου που σηκώνει αυλαία για 49η χρονιά, μια χρονιά με δυσκολίες για όλο τον κόσμο, δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία.

Τα δεδομένα άλλαξαν (ακόμη και στις κοινωνικές μας συναναστροφές) και ίσως για αυτό η ψυχική ανάταση που έρχεται μέσα από μια καλή συναυλία ή μια καλή παράσταση, είναι ακόμη πιο απαραίτητη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου, συνήθισε τις δυσκολίες, έμαθε από αυτές και βασιζόμενο δεκαετίες τώρα στις «πλάτες» των Πιεριέων προσαρμόζεται και είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες θεατές των εκδηλώσεών του, διασφαλίζοντας την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασία θεατών, καλλιτεχνών, αλλά και εθελοντών.

Ήδη από την πρώτη μέρα (αν θεωρήσουμε ότι αυτή ήταν η Παρασκευή) κατά την οποία παρουσιάστηκε σε μια λιτή εκδήλωση στην αυλή του πρώην αρχοντικού Τσαλόπουλου, οι εθελοντές ήταν εκεί να καθοδηγήσουν τους καλεσμένους και να τους ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα. Με ευγένεια και πολιτισμό, όπως αρμόζει σε έναν θεσμό που (πρώτα ο Θεός) το επόμενο καλοκαίρι θα συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής και προσφοράς.

Έτσι λοιπόν, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τα όποια εμπόδια προέκυψαν φέτος από τη γνωστή πανδημία, το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει να αρμενίζει στα πελάγη του πολιτισμικού ορίζοντα. Κουβαλώντας πλέον στα αμπάριά του, σαράντα εννέα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης διαδρομής.

Το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020 σε μια σεμνή αλλά λαμπρή τελετή επέδωσε τα διαπιστευτήρια του, οριοθέτησε το ξεκίνημά του και γνωστοποίησε την ταυτότητα του φετινού προγράμματός του.

Προλογίζοντας και παρουσιάζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου, το μέλος της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και υπεύθυνος επικοινωνίας και προβολής, Περικλής Χατζηγιάννης, αφού αναφέρθηκε στην διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου, σκιαγράφησε το περίγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ για τούτο το καλοκαίρι.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συναντιόμαστε σήμερα  σε αυτό το συμβολικό χώρο, στο κέντρο της πόλης, της πρωτεύουσας του νομού μας, για να γιορτάσουμε ένα σπουδαίο γεγονός.

Ίσως το μοναδικό γεγονός που μας ενώνει όλους, το Φεστιβάλ Ολύμπου, τον ξεχωριστό θεσμό στον οποίο συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι θεσμικοί φορείς του τόπου. Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία γιατί δεν συμβαίνει περιστασιακά, αλλά έχει σταθερή διάρκεια, συμπληρώνοντας φέτος κοντά μισό αιώνα ζωής.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Πιερίας, η γιορτή που έχει συνδεθεί με την πιερική γη, με τα σπουδαία ιστορικά της μνημεία, η γιορτή που έχει αποκτήσει διεθνή ταυτότητα, που έχει καταστεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας και ευρύτερα της Μακεδονίας.

Φίλες και φίλοι, το 49ο ταξίδι στο μαγικό κόσμο του πολιτισμού ξεκινά απόψε και ολοκληρώνεται στο τέλος του καλοκαιριού. Η μεγάλη γιορτή της Πιερίας, είναι και φέτος γεγονός. Καλώς ήρθατε, καλά να περάσετε, και να προσέχετε…»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστος εκφράζοντας την ομόθυμη απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, τίμησε δύο επίλεκτα στελέχη του Φεστιβάλ Ολύμπου για την πολυετή και σημαντική προσφορά τους στην πορεία του θεσμού. Τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Τσιώτσιο.

Την πολυεπίπεδη υποστήριξη και την επιβράβευση των πρωτοβουλιών του ΟΡ.ΦΕ.Ο. επισήμαναν στις χαιρετιστήριες αναφορές οι συνδιοργανωτές, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Νικόλαος Τσιαμπέρας, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, Αναστασίου Μανώλα, αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Παραλυκίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχιστοδούλου.

Τη συμπαράσταση τους  στο Φεστιβάλ Ολύμπου εξέφρασαν ακόμα οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα.

Αξιόλογες επίσης οι τοποθετήσεις υποστήριξης. Από τον πρόεδρο του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Δρ Παναγιώτη Ταρενίδη, από τον πρόεδρο της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρη Μιτσοκάπα και από τον εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνα, Γεωργίου, Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου.

Το τελετουργικό μέρος έκλεισε με αναφορές στο ανασκαφικό έργο στο Δίον και τις πρώτες παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων από τον καθηγητή αρχαιολογίας και πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτριο Παντερμαλή, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2020.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος των φετινών παραστάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 18 Ιουλίου 2020 και τελειώνουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Γιώργο Χανδόλια.

Την υποστήριξή του στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. εξέφρασε μέσω επικοινωνίας ο απουσιάζων για υπηρεσιακούς λόγους, Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Γεώργιος Τζήμας.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Θεοφάνης Τερζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Γεώργιος Νταντάμης, Γεώργιος Κυριακίδης, Γεώργιος Τσαλός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας, Χρήστος Τζιουβάρας, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο πρόεδρος των «Ολυμπίων εν Δίω» Αθανάσιος Μπίντας, κ.ά.

Ήταν ακόμα παρόντες οι χορηγοί του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Πιερίας.

Επισημαίνεται ότι η αφίσα του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου, προσφέρθηκε από τον εικαστικό, Θανάση Καραμήτα, ενώ το γραφικό μέρος της αφίσας και τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο εικαστικός και γραφίστας, Δημήτριος Γατσιός-Πεσερίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΙΟΝ Αρχαίο θέατρο Εναρκτήρια εκδήλωση για το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Συναυλία … και η Αλεξάνδρεια θα σ΄ ακολουθεί… Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσιο

Τραγουδούν: Δήμητρα Αντωνακούδη, Ιωάννα Ηλιάδου, Κωνσταντίνος Καψάλης Απαγγελίες: Γιώργος Χανδόλιας Παρουσίαση: Περικλής Χατζηγιάννης

Φωνητικό σύνολο «de profundis» και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Διεύθυνση, Ευθύμιος Μαυρίδη

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ,19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΙΒΗΘΡΑ – Αρχαιολογικό Πάρκο

Θέατρο – ΠΗΓΑΣΟΣ «Το Πρόσωπο της Μέδουσας»

«Κι όμως, «θα ‘ρθει μια μέρα» πιστεύει ο Προμηθέας,  θα ‘ρθει μια μέρα που ο Άνθρωπος θα νικήσει το Κτήνος. Θα ‘ρθει μια μέρα που όσοι λογαριάζονται για ΑΦΕΝΤΕΣ και ΘΕΟΙ αυτού του κόσμου θα γκρεμιστούν από το θρόνο τους…»

Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Σκηνικά/Κοστούμια: Ελισάβετ Χαΐλατζίδου Μουσική : Νατάσα Ιωαννίδου Φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης Χειρισμός φώτων & ήχου: Κώστας Παπαδόπουλος Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παπουτσίδης (Προμηθέας), Διονύσης Ζαρώτης (Ήφαιστος, Φιγούρα Δούλου), Σπύρος Αναγνώστου (Κράτος, Φιγούρα Δούλου), Αντώνης Καρράς (Βία, Φιγούρα Δούλου), Δανάη Αμανατίδου (Τρελή), Σοφία Αγαθαγγελίδου (Φιγούρα Άουσβιτς), Κατερίνα Παρλίτση (Φιγούρα Άουσβιτς), Αγαθή Τζάρτζα (Φιγούρα Πρόσφυγα), Άννα Γκούντα (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου), Νατάσσα Ιωαννίδου (Φιγούρα Σημερινού Ανθρώπου)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ «Αχ έρωτα…!» Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

«Αχ Έρωτα…!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Πελαγία Αγγελίδου, Χρήστος Ντόβας, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς

Στο πιάνο: ο Κωνσταντίνος Κωτούλας

Στο ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ακούγεται η Λήδα Πρωτοψάλτη

 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαιολογικό Πάρκο

Αρχαιολογικοί Περίπατοι με την αρχαιολόγο Μαρία Ιατρού «Η Οικουμενικότητα και η διαχρονικότητα της μυθολογίας»

«Ολύμπια εν Δίω». Περίπατος στον ιερό τόπο του Διός και των Μουσών

Στο Δίον, τόπο πανάρχαιης λατρείας του Διός και των Μουσών, οι αρχαίοι Μακεδόνες πανηγύριζαν τα «Ολύμπια εν Δίω». Ο περίπατος στους χώρους όπου διεξάγονταν οι θρησκευτικές τελετές και οι αγώνες έχει ως στόχο τη σύνδεση των αρχαιολογικών ανακαλύψεων με τις μαρτυρίες των πηγών για τους ολυμπιακούς αγώνες της Μακεδονίας.

Κοσμάς Χατζηιωαννίδης (Σκηνοθέτης ), Κώστας Μυστακίδης (Ηθοποιός), Τίνα Ιωαννίδου (Ηθοποιός), Σίσυ Μακρίδου (Μουσικός-Ηθοποιός)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Συναυλία: Σταύρος Ξαρχάκος «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν»

Πρόκειται για μία μοναδική μουσική παράσταση, γεμάτη εικόνες, εντάσεις και στιγμές, Ο Mαέστρος, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, θα μας χαρίσει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη ΘεοδωράκηΒασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ «Από θέση ισχύος …η δύναμη του δημόσιου λόγου»

Ο πολίτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας. Ηγέτες με πολιτικές αρετές και Ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου.

Σκην. Ένκε Φεζολλάρι Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Κ.Θ.Β.Ε. «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Ο Αριστοφάνης με εργαλεία του τη σάτιρα και τη φαντασία, καταφέρνει να μετουσιώσει την πίκρα και την αγανάκτηση σε κωμικότητα και να αναδείξει ακόμα μια φορά τη λυτρωτική λειτουργία του γέλιου. 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας  Παίζουν  οι ηθοποιοί: Ελευθερία Αγγελίτσα (Τριβαλλός), Λίλα Βλαχοπούλου (Υπηρέτης του Έποπα), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Κήρυκας), Δημήτρης Διακοσάββας (Κινησίας), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Επιθεωρητής, Ψευδομάρτυρας), Χριστίνα Ζαχάρωφ (Ψευδομάρτυρας), Στεφανία Ζώρα (Β΄ Αγγελιοφόρος), Ήριννα Κεραμίδα (Ψευδομάρτυρας), Μαριάννα Κιμούλη (Κήρυκας), Γιώργος Κολοβός (Προμηθέας), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη (Κήρυκας), Μάρα Μαλγαρινού (Κήρυκας), Τατιάνα Μελίδου (Ψευδομάρτυρας), Χρυσή Μπαχτσεβάνη (Κήρυκας), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ίρις), Βασίλης Παπαδόπουλος (Μέτων, Ψευδομάρτυρας), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Ηρακλής), Θανάσης Ραφτόπουλος (Μέτων, Ψευδομάρτυρας), Θανάσης Ρέστας (Α΄ Αγγελιοφόρος, Ποσειδών), Γιάννης Σαμψαλάκης (Ευελπίδης), Περικλής Σιούντας (Συνταγματολόγος, Ψευδομάρτυρας), Κατερίνα Σισίννι (Αγγελιοφόρος), Βασίλης Σπυρόπουλος (Ιερέας), Χρήστος Στέργιογλου (Έποπας), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Ποιητής), Ιώβη Φραγκάτου (Χρησμολόγος), Ταξιάρχης Χάνος (Πεισθέταιρος)

Χορός των πουλιών: Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Στεφανία Ζώρα, Ήριννα Κεραμίδα, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Κολοβός, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μάρα Μαλγαρινού, Τατιάνα Μελίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Περικλής Σιούντας, Κατερίνα Σισίννι, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιώβη Φραγκάτου

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ «Δάφνες και  πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη, Ελένης Χαβιαρά

Τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι σαν να παίζουν μια παρτίδα πόκας με πονηριά και καπατσοσύνη, με μπλόφες και κόντρα ρελάνς. Με υψηλό ηθικό, θεωρούν πως τους ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και μεθούν από ενθουσιασμό για τη σίγουρη επιτυχία των επιδιώξεών τους

Σκηνοθεσία Πέτρος Φιλιππίδης Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Θανάσης Πατριαρχέας (Τάσος), Τάσος Χαλκιάς (Κώστας), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αλέκος)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ

«Αυγουστιάτικη Φεγγαράδα στην αρχαία Πύδνα»

Διεύθυνση: Ευθύμης Μαυρίδης Ορχήστρα και Χορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών: «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης»

Θέσεις με τη σειρά προσέλευσης, σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, του υπουργείου Πολιτισμού.

Συνδιοργάνωση, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας -ΟΡΦΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ  5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Συναυλία «Αλκίνοος Ιωαννίδης SOLO»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αγιονέρι Αρχαιολογικού Πάρκου 

Αρχαιολογικές Ομιλίες «1920 -2020 Εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας»

Εισηγητές: Δημήτρης Παντερμαλής –  πρόεδρος Μουσείου Ακρόπολης. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος Ιδρύματος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Προβολή βίντεο «Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Μουσικό αφιέρωμα Τραγούδια της Μελίνας, ερμηνεύει η Φιλιώ Σέρβου

ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο 

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Βλέπουμε την «Αντιγόνη» ως Τραγωδία για τη Διεκδίκηση της Ζωής.

Η Τραγωδία, παιδί και μήτρα της Φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας, είναι θέατρο καθολικής αμφισβήτησης. Μας προσκαλεί σε μια ριζική επαναξιολόγηση όλων των αξιών της ζωής, με το βλέμμα στραμμένο στον ενεργό και χειραφετημένο πολίτη σε διαρκή εγρήγορση.

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος Πρωταγωνιστούν: Αντιγόνη: Έβελυν Ασουάντ Κρέων: Κωνσταντίνος Γώγουλος Τειρεσίας – κορυφαία Χορού: Έλλη Ιγγλίζ Ισμήνη – Αγγελιαφόρος: Άννα Μαρκά – Μπονισέλ Αίμων: Γιάννης Γιαραμαζίδης Ευρυδίκη – κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη Φύλακας – Εξάγγελος: Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος Χορός: η Ομάδα 

ΤΕΤΑΡΤΗ  12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Συναυλία «Βασίλης Παπακωνσταντίνου»

Στο φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορωνοϊού και της πανδημίας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απαντάει με συναίσθημα και λυρισμό. Μας ενώνει όλους σε μια βραδιά και μας τραγουδάει τα πιο λυρικά του τραγούδια, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο ρομαντικά.

Μαζί του οι μουσικοί: Πιάνο – keyboards: Αντρέας Αποστόλου Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης,  Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη Κιθάρες – τραγούδι: Απόστολος Μόσιος Κιθάρες: Γιάννης Αυγέρης Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος  Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης

Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας Ενορχήστρωση : Αντρέας Αποστόλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Παιδικό θέατρο «Θησέας και Μινώταυρος »

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει.

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη- Χριστίνα Κουλουμπή

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας  Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας  Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής Προσαρμογή – διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη Διαγγελάκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Συναυλια Σωκρατης Μαλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας μετά από πολλά χρόνια και πάλι σ’ ένα ακουστικό live.

Αγαπημένα τραγούδια της μέρας και της νύχτας από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα, ασπρόμαυρες ιστορίες, φάλτσοι χρησμοί, κάτοπτρα και λαϊκά τραγούδια που τον καθιέρωσαν ως κιθαρίστα και τραγουδιστή.

Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη, ο Δημήτρης Λάππας και ο Γιάννης Μάλαμας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο Πάρκου

Παιδικό θέατρο «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Δυο ξένοι Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι!

Σκηνοθεσία: Ηλίας Μπαγεώργος Πρωταγωνιστούν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου-Ειδικές κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου Μουσική Επιμέλεια: Εφη Καπινιάρη Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Χαρέλας Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης Graphic-design: Ντίνα Ζαφειρίου Τεχνική Υποστήριξη: Χρήστος Λουλούδης Trailer: Αφροδίτη Κωτσοπούλου Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, Γιάννης Βίτσας Διεύθυνση Παραγωγής: Ρούλα Σμυρναίου Οργάνωση Παραγωγής: Νεκτάριος Παπαλεξίου

ΚΥΡΙΑΚΗ  23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο Θέατρο

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ » του Σοφοκλή

«Είναι η τραγωδία της Γνώσης, της αυτογνωσίας. Κι ασφαλώς η αυτογνωσία περιλαμβάνει τη γνώση των ορίων της ελευθερίας μας.» (Μίνως Βολανάκης)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης Μετάφραση (Οιδίποδα του Σοφοκλή): Μίνως Βολανάκης Μετάφραση (Οιδίποδα του Παζολίνι): Δημήτρης Αρβανιτάκης Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη Μουσική: Γιώργος Πούλιος Βοηθός σκηνοθέτη, Φωτογραφίες και Ειικαστικό αφίσας: Γκέλυ Καλαμπάκα

ΤΕΤΑΡΤΗ  26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο 

Εργαστήρι πολυτροπικών δραστηριοτήτων ΟΡΦΕΟ «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» Δράσεις αγωγής στις τέχνες

Δράσεις 

1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2020. Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου. «Καταγραφές». Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων». Εγκαίνια Σάββατο  1 Αυγούστου  2020, ώρα 19.30.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ώρα 21.00. Αρχαίο Θέατρο Δίου. «Ελεύθεροι πολιορκημένοι / αφηγήσεις εγκλεισμού». Θεατρική παράσταση.

Παρασκευή 28 Αυγούστου – Σάββατο 29 Αυγούστου 2020. «Εργαστήριο παραγωγής και αφήγησης ποιητικού λόγου». Μεικτό (Διαδικτυακό και διά ζώσης) εργαστήριο άσκησης των παιδιών στην παραγωγή και αφήγηση ποιητικού λόγου. Σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και του «Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης».

ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο

Συναυλία με το Μουσικό Σχολείο

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά» σε έργα Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη Μ. Πλέσσα, Σ. Ξαρχάκου, Σ. Κουγιουμτζή, Χ. Βερνάρδου

Συμμετέχουν: Μανώλης Μητσιάς, Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Χορωδία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus», καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, Κατερίνης. Guest Τραγουδιστής: Μανώλης Χατζημανώλης

Διδασκαλία ορχήστρας: Αρβανιτίδου Δέσποινα, Γκουτζαμάνης Γιώργος, Ζιάκας Ανδρέας, Κουνατίδης Νίκος Διδασκαλία χορωδίας Μουσικού Σχολείου: Δημήτρης Μπεϊνάς, Μαρία Τσολάκη Διδασκαλία χορωδίας Αιγινίου «Canto Olympus»: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης Διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης Παρουσίαση – απαγγελία: Έλενα Δασκαλόπουλου

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ