Μενού Κλείσιμο

Εστία Πιερίδων Μουσών: «The Unnatural Shapes of Intelligence» – Έκθεση φωτογραφίας του Ρένου Κωστόπουλου

 

«The Unnatural Shapes of Intelligence»

Έκθεση φωτογραφίας του Ρένου Κωστόπουλου

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 19:30 ο φωτογράφος Ρένος Κωστόπουλος στα πλαίσια των  πολιτιστικών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2022» της Εστίας Πιερίδων Μουσών σας προσκαλεί στο Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Κατερίνης (αίθουσα 1ου ορόφου) όπου θα διεξαχθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής του έκθεσης με τίτλο

«The Unnatural Shapes of Intelligence».

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες μιας μακροχρόνιας δουλειάς του Ρένου Κωστόπουλου τραβηγμένες ως επί το πλείστον με τεχνική μακράς έκθεσης. Μέσα από το έργο του αυτό ο φωτογράφος προσπαθεί να μας παρουσιάσει από τη δική του οπτική γωνία «παράξενα ανθρώπινα σχήματα», τα οποία συνάντησε στον περίγυρό. Τα σχήματα αυτά της «ανώτερης ανθρώπινης νοημοσύνης» έρχονται και στέκουν «παράταιρα» δίπλα στον φυσικό μα χαοτικό κόσμο της φύσης αφήνοντας στον θεατή μια όψη μοναδικής καλαισθησίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φωτογράφος, εκδότης και δάσκαλος φωτογραφίας Τάσος Σχίζας γνωστός για τη μακρά πορεία του στο φωτογραφικό χώρο εντός και εκτός Ελλάδος.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ρένος Κωστόπουλος είναι φωτογράφος Fine Art με έδρα την Κατερίνη, Πιερίας. Ξεκίνησε ως χομπίστας το 2014. Πειραματιζόμενος σχεδόν σε κάθε πτυχή της φωτογραφίας, κατέληξε να εργάζεται κυρίως σε τοπία και πορτρέτα. Το 2019 ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία σε επαγγελματικό επίπεδο. Χρησιμοποιεί τεχνική μακράς έκθεσης καθώς υπάρχει μια βαθιά σχέση με το νερό και τη θάλασσα από τα οποία αντλεί τα θέματά του. Βαθιά επηρεασμένος επίσης από τον μινιμαλισμό επιλέγει καθαρά και ήσυχα κάδρα με όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες.

 

Διάρκεια Έκθεσης

5-11 Ιουνίου 2022

Ώρες Λειτουργίας
10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

 

 

Διεύθυνση Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης: 7ης Μεραρχίας 10, Κατερίνη Πιερίας, τκ. 601 00

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ