Μενού Κλείσιμο

«Ερωτευμένες Λέξεις»

Βιβλιοπαρουσίαση στην Αστική Σχολή


Στην κατάμεστη αίθουσα της Αστικής Σχολής του Δήμου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Αντώνη Σαμολαδά που φέρει τον τίτλο «Ερωτευμένες Λέξεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Αικατερινείων 2018». Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι Φιλαρέτη Βυζαντίου, Γιώτα Παπαδοπούλου, Γιώργος Ράπτης καθώς και ο σκηνοθέτης Γιώργος Χ. Χανδόλιας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το καλλιτεχνικό σχήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνα Ελενίδου και Ιωάννα Ηλιάδου. Στην κιθάρα ο Λευτέρης Κηπόπουλος. Τον συντονισμό είχε η Γεωργία Πιπινά.

Ο Αντώνης Σαμολαδάς είναι μια ανερχόμενη συγγραφική δύναμη. Σε κάνει σύντροφο στ’ ατέρμονα ταξίδια του. Σε ξελογιάζει χαρίζοντας χαρές αλλά και στεναγμούς μέσα από τον έρωτα. Σε κάνει μέτοχο «Ψυχή τε και πνεύματι». Σε κάνει ταξιδευτή και οραματιστή του υπερβατικού και μυστηριακού έρωτα. Κάθε ποίημα του είναι ένα ταξίδι ξεχωριστό που μπορεί να διαβαστεί με όλες τις αισθήσεις. Δίνει έμφαση στον εσωτερικό του κόσμο, στην ψυχική του κατάσταση χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό κόσμο.

Ο ρομαντισμός, το συναίσθημα, η φαντασία, η αγάπη, ο έρωτας διαχέονται σε όλα τα ποιήματα.

Οι «Ερωτευμένες Λέξεις» πρόκειται για μία ποιητική συλλογή, εβδομήντα περίπου ποιημάτων αφιερωμένα στην αγάπη και τον έρωτα όπου ο δημιουργός μέσα από το δικό του οπτικό πεδίο και γλωσσικό ύφος καταγράφει την δική του αλήθεια και προσέγγιση «περί έρωτος».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ