Μενού Κλείσιμο

Επιλογή εμπιστοσύνης

Τα μέλη του ΟΡΦΕΟ εξέλεξαν νέα διοίκηση

Επανεκλέχθηκαν (άνετα) όλα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο, τα οποία έθεσαν υποψηφιότητα. Μόλις δύο τα νέα πρόσωπα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Με συμμετοχή, που εντυπωσίασε ακόμη και τα πιο παλιά μέλη του ΟΡΦΕΟ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, η οποία έκλεισε με την ανάδειξη νέου συμβουλίου.

Και αν ήταν έκπληξη η συμμετοχή (129 άτομα γράφτηκαν στο βιβλίο της συνέλευσης), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη το αποτέλεσμα των εκλογών. Το καλό κλίμα για την απερχόμενη διοίκηση, φάνηκε από την αρχή της συνέλευσης η οποία ενέκρινε ομόφωνα και τον απολογισμό (του 2017), αλλά και τον προϋπολογισμό του 2018. Η άνετη επανεκλογή όλων των μελών (που ήταν και πάλι υποψήφια), αποτελεί αν μη τι άλλο, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, επιβράβευση της δουλειάς που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εμπιστοσύνη για τη συνέχεια.
Τα οικονομικά δεδομένα, ανέλυσε στη συνέλευση (πρόεδρος της οποίας εξελέγη δια βοής και ομοφώνως ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης) ο λογιστής του ΟΡΦΕΟ Αντώνης Μανωλόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε τα έσοδα του ΟΡΦΕΟ το 2017 ήταν από: χορηγίες 15.060 ευρώ (έναντο 7.830 ευρώ το ’16), εκδηλώσεις 27.423,76 ευρώ (έναντι 21.978,22 το ’16), από συνδρομές-οικονομικές ενισχύσεις 4.720 ευρώ (έναντι 2.989 ευρώ το ’16) και από επιχορηγήσεις 6.369,50 ευρώ (έναντι 5.000 ευρώ το 2016).
Ωστόσο, ο μεγάλος «βρχνάς» παραμένει για τον Οργανισμό το υπόλοιπο δανείου το οποίο έχει συνάψει (και εξυπηρετείται κανονικά) ύψους 43.097 ευρώ, οι 25.000 προς την ΑΕΠΙ και οι υποχρεώσεις του προς τρίτους οι οποίες ανέρχονται σε 27.731 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος του Οργανισμού σε 95.829,67 ευρώ.
Το αισιόδοξο, από τα ίδια στοιχεία είναι, πως τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια αποπληρωμής των υποχρεώσεων όπως προκύπτει και από τα νούμερα. Το 2015 ο ΟΡΦΕΟ δαπάνησε (μόλις) 2.000 ευρώ για εξόφληση παλαιών ετών, ενώ το 2016 αυτό το ποσό ανήλθε στις 10.551 ευρώ και το 2017 στις 12.063 ευρώ.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον περιορισμό των χρεών, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των εκδηλώσεων, κάτι που όπως είπε φάνηκε και από την αύξηση των εισιτηρίων. Ο κ. Παπαχρήστος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία του ΟΡΦΕΟ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την οποία και ευχαρίστησε δημόσια. Δημόσια ευχαρίστησε και τους παρόντες δημάρχους Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία του Οργανισμού με τους δήμους τους. Συνεργασία η οποία με το Δήμο Κατερίνης έχει διακοπεί την τελευταία διετία «με υπαιτιότητα του Δήμου», όπως υποστήριξε κατόπιν σχετικού ερωτήματος του πρώην δημάρχου Κατερίνης Μενέλαου Τερζόπουλου.

Οι εκλογές
Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, όπου 14 υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των 129 παρόντων στη συνέλευση.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκλέχθηκαν οι:
Περικλης Χατζηγιάννης (90 ψήφοι), Γρηγόρης Παπαχρήστος (83 ψήφοι), Χάιδω Παπαχατζή (82 ψήφοι), Ζαφειρω Κουσιοπούλου (81 ψήφοι), Νίκος Πασχαλούδης (71 ψήφοι), Γιάννης Σαμαλής (69 ψήφοι), Πλάτωνας Τασχουνίδης (65 ψήφοι), Οδυσσέας Μανωλόπουλος (59 ψήφοι) και Νικος Λακασάς (58 ψήφοι)
Αναπληρωματικοί αναδείχθηκαν από την κάλπη οι Πιπίτσα Παρτσαλίδου-Μακρίδου, Τάσος Παπαναστασίου, Μελίνα Παπαδοπούλου, Έφη Καραγιαννίδου και Έφη Δήμου
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΡΦΕΟ θα συγκροτηθούν σε σώμα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ