Μενού Κλείσιμο

Εντυπωσίασε κοινό και οικοδεσπότες

Η Ορχήστρα Νέων Δίου στη Βούλα Αττικής

«Μπορεί να είμαστε πλούσιος δήμος, να κάνουμε πολλές και σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά για την Ορχήστρα Νέων Δίου, ζηλεύουμε», είπε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Μια αξέχαστη βραδιά έζησαν οι κάτοικοι του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, την Κυριακή το βράδυ, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ΙΩΝΙΑ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου, με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Ο Αλέξης Κωστάλας, παρουσιαστής της εκδήλωσης, άνοιξε το πρόγραμμα μιλώντας για τον Μάνο Ελευθερίου και τους συντελεστές της συναυλίας. ΟΙ δήμαρχοι Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Δίου Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, χαιρέτησαν το πολυπληθές κοινό, που γέμισε από νωρίς την αίθουσα.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου επί σκηνής, με μαέστρο το Νίκο Πατρή, ερμηνευτές τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μπάμπη Βελισσάριο, Φιλιώ Σέρβου και αφηγήτρια την ηθοποιό Ιωάννα Σούκου, ανέλαβε να εκτελέσει τραγούδια που έγγραψε ο μεγάλος μας ποιητής και στιχουργός, Μάνος Ελευθερίου.

Το χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κοινού, επιβεβαίωνε την απόλυτη επιτυχία της συναυλίας. Οι νεαροί μουσικοί της ορχήστρας αποθεώθηκαν για την άριστη εκτέλεση των τραγουδιών, ενώ οι έμπειροι ερμηνευτές απέδωσαν τις μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Ελευθερίου, με τον πλέον αυθεντικό τρόπο.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, μετά από δύο ώρες μουσικό πρόγραμμα, αποχαιρέτησε το κοινό το οποίο απαιτούσε και άλλα τραγούδια, με τον χριστουγεννιάτικο ύμνο «Άγια Νύχτα» μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποθέωσης, με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες, αναγκάζοντας το δήμαρχο να ανακοινώσει πως το καλοκαίρι θα προσκληθεί και πάλι η ορχήστρα στο φεστιβάλ του δήμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αλέξης Κωστάλας κάλεσε στη σκηνή τους δύο δημάρχους, τον πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας, Πέτρο Γεωργιλά, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, για ανταλλαγή αναμνηστικών. Να επισημανθεί ότι η εκδήλωση μεταδίδονταν ζωντανά από το κανάλι του δήμου, μέσω του διαδικτύου.

Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για ακόμα μια φορά, εκπροσώπησε και προέβαλε επάξια την Πιερία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Να σημειωθεί πως με την ευκαιρία της μετάβασης της ορχήστρας στην Αθήνα, τα μέλη της αποστολής που αριθμούσαν τα 70 άτομα, επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Νιάρχου, καθώς και την κινέζικη έκθεση «Απαγορευμένη πόλη» στο μουσείο Ακρόπολης, όπου τους υποδέχτηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ