Μενού Κλείσιμο

Ένας «Ορέστης»… ροκ, από το ΚΘΒΕ

Έπεσε η αυλαία των θεατρικών παραστάσεων για το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη ολοκληρώθηκαν για φέτος οι θεατρικές παραστάσεις του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Ήταν μία παράσταση με τη σφραγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και την πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πρόταση του καλλιτεχνικού του διευθυντή που ανέδειξε τα νοήματα του τραγικού ποιητή και ταυτόχρονα την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα.

Δυνατές ερμηνείες που άγγιξαν το κοινό υποβοηθούμενες από τη ροκ μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου, κατόρθωσαν να μεταφέρουν στο σήμερα τη διαχρονικότητα, ούτως ή άλλως, των προβληματισμών του έργου.

Η βραβευμένη, με το φετινό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» , Ιωάννα Κολλιοπούλου στο ρόλο της Ηλέκτρας, ύψωσε την ηρωίδα της εκεί που της πρέπει πλάι στον επίσης εξαιρετικό και παθιασμένο Χρίστο  Στυλιανού ως Ορέστη.

Η φρέσκια οπτική του έργου με τα σκηνικά –σκαλωσιές και τις απαγορευτικές ταινίες και η καθαρή παρουσίαση του ευριπίδειου λόγου από το σύνολο των ηθοποιών σε συνδυασμό με το στοιχείο του αιφνιδιασμού στην περίπτωση του από μηχανής θεού, ξάφνιασαν ευχάριστα τους θεατές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ