Μενού Κλείσιμο

Ένα οδοιπορικό στο χθες που χτίζει το μέλλον

2ο Συναπάντημα Πολιτισμού

«Γεύση» από Eλλάδα στο 2ο Συναπάντημα Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.

Σας προσκαλούμε στην κοινή εκδήλωση κουλτούρας και πολιτισμού που διοργανώνουν οι σύλλογοι: Ένωση Ποντίων Πιερίας, Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το ξαθέρι» , Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας. Ένα όμορφο πολιτιστικό ταξίδι στον Περήφανο Πόντο, στη Λεβεντογέννα Κρήτη, στην Αλησμόνητη Μ. Ασία και στην Αρχόντισσα Θράκη!

Προσκεκλημένοι συνταξιδευτές και συμπορευτές στο σεργιάνι αυτό η Ένωση Κυπρίων Β. Ελλάδας.

Διαφορετικοί μικρόκοσμοι, συνεργαζόμαστε και συνυπάρχουμε μέσα σε έναν μεγάλο κύκλο ζωής που ενώνει. Aνιστορώντας τα παλιά, ταξιδεύουμε με μεράκι στο βαθύτερο πλούτο της κοινής μας παράδοσης, κουβαλώντας ο καθένας τα δικά του χαρακτηριστικά ήθη και έθιμα, φορεσιές, χορούς, τραγούδια και αναπέμπουμε στις «ρίζες της φωτιάς». Εξυμνούμε την ποικιλομορφία και τη ζωντάνια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ναι… είναι ο πολιτισμός που μας ενώνει ως λαό, που μας ωθεί να ριγήσουμε από συγκίνηση, να χαρούμε, να στραφούμε στην ενδοσκόπησή μας ως Έλληνες!

Νιώθοντας  υπερηφάνεια για τον τόπο καταγωγής μας, για την υλική και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, αντιμετωπίζουμε την παράδοση μας ως ζώσα και χαράζουμε  το θετικό αποτύπωμά της, παραχωρώντας το στις επόμενες γενιές ως ισχυρή παρακαταθήκη!

Η  λαϊκή ιστορία και κουλτούρα, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, θα γίνουν ένα με τις φωνές όλων μας που θα αγκαλιάσουμε και πάλι αυτή την «πολιτιστική εμπειρία». Παλμός, συναίσθημα, ένταση και ενέργεια!

 Στη μέθεξη αυτής της σύμπραξης σμιλεύουμε την αλληλεγγύη, τη φιλία, τη συνεργασία και το σεβασμό στη «διαφορετικότητα». Συνεχίζουμε όλοι μαζί με ισχυρό κίνητρο την αγάπη για την παράδοση του τόπου, κοινό στόχο και όραμα! Σμίγουμε και παντρεύουμε τις παραδόσεις…

Στο μπόι σου Ελλάδα παίρνει μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη απ΄άκρη σ΄άκρη… Γιατί είμαστε όλοι εμείς, ο ένας! Γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε ένα! Ευελπιστούμε πως σε τούτο το σεργιάνι θα συμπράξει το «όλον του κοινού» των Ελλήνων…

Όταν σμίγουμε όλοι μαζί γίνονται θαύματα!  Χορεύουμε και τραγουδάμε κι ο κύκλος της ζωής θεριεύει!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ