Μενού Κλείσιμο

Έκθεση με «ιερό» σκοπό

Εικαστικοί καλλιτέχνες της Πιερίας συνδράμουν στην ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης

Τα έργα θα φιλοξενούνται (από το Σάββατο) στην Αστική Σχολή Κατερίνης, σε μια έκθεση που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Απριλίου

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας διοργανώνουν για πρώτη φορά τη φιλανθρωπική εικαστική έκθεση με τίτλο: «ἐφ’ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:40).

Η έκθεση η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων των Εαρινών Ημερών Μουσών 2018, περιλαμβάνει δημιουργίες εικαστικών καλλιτεχνών της Πιερίας. Οι συγκεκριμένες δημιουργίες είναι προς διάθεση (πώληση) με σκοπό να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος». Τα έργα, που θα εκτεθούν, θα διατεθούν σε τιμές, πολύ χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας.

Αναφερόμενος στην έκθεση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες για την προσφορά και την ευαισθησία τους, «για την ιδιαιτερότητα της τέχνης τους», όπως χαρακτηριστικά τόνισε,   «που συνδυάζει την Τέχνη με την φιλανθρωπική προσφορά στο πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Εύχομαι πρωτοβουλίες, όπως η εν λόγω Έκθεση, να έχουν συνέχεια και η θεραπεία των τεχνών να θεραπεύει, με τον τρόπο της, τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας».

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στην Αστική Σχολή Κατερίνης και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00-13:00 &18:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23510 45085 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ