Μενού Κλείσιμο

Εκπαίδευση καλών… πρακτικών

Στην Κατερίνη η 2η Διεθνική Συνάντηση εταίρων του «Nautilius»

Η 2η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος «Nautilius», διοργανώθηκε στην Κατερίνη, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τον Αθλητικό Σύλλογο Αστερίας.

Οι πρώτες δύο ημέρες της Συνάντησης (η οποία ξεκίνησε στις 9 Μα:ιου) ήταν αφιερωμένες στην υλοποίηση του 1ου Εργαστήριου του «Nautilius» με θέμα «Η άθληση στο σχολείο: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες»

Την Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αστερίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο «Αστερίας» παρουσίασαν τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν σε σχέση με το θέμα του Εργαστηρίου και δύο πρακτικά μαθήματα κολύμβησης. Επίσης συμμετείχαν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι από σχολικές μονάδες της Πιερίας, προκειμένου να προωθηθεί η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στα πλαίσια του θέματος του Εργαστηρίου.

Την επόμενη μέρα στα Γραφεία της Δευετροβάθμιας Εκπαίδευσης οι υπόλοιποι εταίροι, Associazione APDV Murgano από την Ιταλία και ο εταίρος από την Τουρκία, Edirne Youth and Supporting Disabled Association παρουσίασαν τις καλές πρακτικές τους πάνω στο θέμα του Εργαστηρίου. Στην συνέχεια τα μέλη της κοινοπραξίας συγκέντρωσαν το υλικό του Εργαστηρίου το οποίο θα αποτελέσει και το σχετικό κεφάλαιο του Οδηγού των Καλών Πρακτικών που θα είναι και το παραγόμενο προϊόν του Προγράμματος Nautilius και αναμένεται να παρουσιαστεί σε τοπικό σεμινάριο το Σεπτέμβριο του 2018 .

Η τελευταία μέρα του Προγράμματος ήταν αφιερωμένη στην υλοποίηση του 2ου Management Meeting, η οποία έγινε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκειά του οι εταίροι αξιολόγησαν την πρόοδο του Προγράμματος και την διοργάνωση του 1ου Εργαστηρίου και του 2ου Management Meeting.

Με το πέρας των εργασιών του 2ου Management Meeting, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, διοργάνωσαν επίσκεψη στο Λιτόχωρο, προκειμένου οι ξένοι εταίροι να βρεθούν στον Όλυμπο.

Η 3η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων, θα διοργανωθεί από τον Κολυμβητικό Σύλλογο Associazione APDV Murgano, στην Έννα της Σικελίας από 18 έως 22 Νοεμβρίου 2018 και θα έχει θέμα την «Σωματική και Πνευματική Ευεξία μέσω της Κολύμβησης».

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ