Μενού Κλείσιμο

Εκδρομή στo Ρούπελ

Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Πιερίας

Ημερήσια εκδρομή στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, στα Οχυρά Ρούπελ, στην πόλη των Σερρών και στη λίμνη Κερκίνη, πραγματοποίησε η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως, αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την ωραιότητα και το κάλος του Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, από το την ολόσωμη απεικόνιση των εικόνων του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων στο τέμπλο του Ναού. Η φιλοξενία των μοναχών υπήρξε μοναδική καθώς με το πέρας της Θείας Λειτουργίας μας δεξιώθηκαν στο Αρχονταρίκι προσφέροντας καφέ και παραδοσιακό λουκούμι.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στα Οχυρά Ρούπελ όπου ξεναγός τους εξιστόρησε τα γεγονότα της εποχής, τον τρόπο που κατασκευάστηκε αυτό το μεγαλείο αλλά και τον πατριωτισμό που επέδειξαν οι στρατιώτες μας για να μην διαρρεύσει το μυστικό στις ξένες δυνάμεις. Βαθιά χαραγμένα στη μνήμη τους έμειναν τα λόγια του Αξιωματικού που όταν του ζητήθηκε να παραδώσει τα Οχυρά εκείνος απάντησε: «Τα Οχυρά καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται».
Έπειτα, επισκέφθηκαν την πόλη των Σερρών όπου υπήρχε ελεύθερος χρόνο για φαγητό και ψώνια ενώ στη συνέχεια απόλαυσαν την απόλυτη ηρεμία στη λίμνη Κερκίνης, απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο της περιοχής.
Όλοι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την όλη διοργάνωση της εκδρομής και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ