Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση από το ΙΕΚ Λυδία

Αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το αφιέρωμα για την «Ελληνική Επανάσταση 1821» που πραγματοποιήθηκε από τον Αντώνιο Βελώνη Φιλόλογο-Ιστορικό(Α.Π.Θ) Εκπαιδευτή στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ.

Ο κ. Βελώνης έκανε εκτενή αναφορά για τα όσα προηγήθηκαν της Ελληνικής Επαναστάσεως, για τον Αγώνα του 1821 και για όσα ακολούθησαν. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα μελανά σημεία εκείνης της εποχής αναφερόμενος στην έριδα και τη διχόνοια που επικράτησε της λογικής και παραλίγο να τερματίσει την Επανάσταση.

Στη συνέχεια τόνισε την σημαντικότητα που είχε για την Ελληνική Ιστορία η ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων διαχρονικά και πως μόνο με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες έφθασαν ψηλά. Ακόμη υπενθύμισε την υποχρέωση και  το καθήκον όλων των ελεύθερων ανθρώπων να τιμούνε και να δοξάζουνε τους Ήρωες του Έθνους καθημερινά.

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τον ομιλητή και διάλογος μεταξύ τους για τα όσα αναφέρθηκαν και για επίκαιρα ζητήματα. Η διεύθυνση ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να παρευρεθούν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ την Δευτέρα 25 Μαρτίου για παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ