Μενού Κλείσιμο

Εικόνες και θύμησες…

Έως τις 26 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας για τον Καθεδρικό Ναό της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία και πολλούς επισκέπτες εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης: Χθες και Σήμερα» που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 40 ετών από τη θεμελίωση του Καθεδρικού Ναού της Κατερίνης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος  αφού συνεχάρη τους εμπνευστές αυτής της έκθεσης  και κυρίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης και Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη και τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Κωνσταντίνο Φάκα, π. Νικόλαο Φωτίου και π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά, αναφέρθηκε στη πνευματική παρακαταθήκη της τοπικής Εκκλησίας που αποτυπώνεται στην έκθεση μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Το παρών έδωσαν επίσης ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Νίκος Παπαζιώγας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης, η τ. βουλευτής κα Άννα Μάνη, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης, εντάσσεται στα «Αικατερίνεια 2018», θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, ενώ οι ώρες λειτουργίας της είναι το πρωί 10 – 12 και το απόγευμα 5.30-8.30.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες κατά τη θεμελίωσή του Ναού το 1978, της τελετής των εγκαινίων, προγενέστερες αλλά και μεταγενέστερες των δύο αυτών περιόδων, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονικές, τοπίου και δρόμου, ενθρονίσεις Μητροπολιτών, επισκέψεις προκαθημένων, δράσεις, τελετές ιερών μυστηρίων, κ.ά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ