Μενού Κλείσιμο

«Εγχειρίδιο του καλού Έλληνα» και «Εγχειρίδιο του καλού Μακεδόνα»

Κυκλοφορεί το «Δίδυμο» των έργων του Γ. Ράπτη

Σωστός Έλληνας γενικά, και Μακεδόνας ειδικά, είναι ο ενημερωμένος πολίτης με επιστημοσύνη και ευθύνη

Η κρισιμότητα των σημερινών καταστάσεων, οι αντεγκλήσεις εξουσίας και απλών πολιτών για τα εθνικά (και τα οικονομικά θέματα) που αποτελούν την κυρίως κρίση, που επέφεραν ως χείμαρροι και γενικευμένη κρίση αρχών και αξιών, προκάλεσαν έντονο προβληματισμό σε πλήθος επωνύμων και ανωνύμων Ελλήνων που την εξέφρασαν ποικιλοτρόπως, άλλοι ζωντανά και φωναχτά, κι άλλοι με τίμημα την ίδια τους τη ζωή ως «απόκληροι» ή και ως «ιδανικοί αυτόχειρες», οι δύστυχοι.

Η γνώση είναι δύναμη

Με συσσωρευμένο αποθεματικό γνώσεων λόγω της επιστήμης που επιλέξαμε και λόγω των ευαισθησιών μας πάνω στη γλώσσα και την ιστορία των Ελλήνων, έχουμε συντάξει στη διαδρομή μας πολλά έργα αντίστοιχου περιεχομένου, που κατά κοινή ομολογία ανέδειξαν πολλά άγνωστα στοιχεία του τόπου μας ή τα υπερτόνισαν για να «συγκινήσουν» τους ωμούς πλαστογράφους των ιστορικών καταγωγίων, κωφάλαλους και αλλήθωρους προς τα βόρεια της χώρας μας, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να αλλοιώσουν την ιστορική αλήθεια.

Εμείς αυτό που προσφέρουμε στα δύο μας έργα είναι μία διαρκής προσπάθεια να αποκαταστήσουμε το τρωμένο κύρος της φυλής μας.

Αυτό ενσυνείδητα, απλά, κατανοητά, και ανατρεπτικά, αλλά με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα και παραπομπές σε ογκολίθους της επιστήμης, το πράττουμε ως χρέος προς τον τόπο μας, το «ακριβότερο οικόπεδο του πλανήτη» με πλήθος συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Το «Εγχειρίδιο του καλού Μακεδόνα» που από σήμερα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας «Μάτι» και «Νέστωρ», μας κάνει να σεμνυνόμαστε για τα 55 αναμφισβήτητα επιχειρήματα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, και για την ακύρωση και κατάρριψη όλων των έωλων και ανυπόστατων επιχειρημάτων των Σκοπίων και των πατρώνων τους, καθώς επικαλούμαστε για τη σύνταξή του εδάφια έργων της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής Γραμματείας και γεγονότα από το ηρωικό και πένθιμο οδοιπορικό των Μακεδόνων από τη χαραυγή των αιώνων μέχρι σήμερα.

Γιατί, πράγματι «άξιον εστί μακαρίζειν την Μακεδονίαν» καθώς η διαδρομή περιέχει και Γένεση και Δοξαστικό και Πάθη και Ανάσταση, απλωμένη τελευταία στην «κλίνη του Προκρούστη», για να ασελγούν σε βάρος της «ευνούχοι» της Ιστορίας και «άσφαιροι» επιβήτορες. Μα δε θα τους περάσει!

Έκκληση σε χορηγούς

Να μια επίκαιρη πρόταση σε φορείς και πατριώτες χορηγούς, στο κλίμα των χορηγών της αρχαιότητας και του πρόσφατου παρελθόντος:

Ας προμηθευτούν τα δύο μας έργα, για να κάνουμε πράξη, επικουρικά, την υλοποίηση του οράματος της τιμής απέναντι των 25.000 άταφων ηρώων της μάχης της Πύδνας, όραμα για το οποίο ήδη επιχειρηματίας της Δράμας (!!!) διαθέτει δωρεάν τα μάρμαρα για τη φιλοτέχνηση μεγαλιθικού μνημείου και η δέσμευση του Δημάρχου Κατερίνης είναι μη αντιστρέψιμη και ταχέως υλοποιήσιμη.

Είδωμεν.

Γ.Ρ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ