Μενού Κλείσιμο

Δυναμικό κρητικό γλέντι από τους «Σταυραετούς»

Το αδιαχώρητο στο μεγάλο ετήσιο χορό του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας

Μια ξεχωριστή, όμορφη μουσικοχορευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολυάριθμοι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί», που κατέκλυσαν γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων της Κατερίνης, το περασμένο Σάββατο, στο μεγάλο ετήσιο χορό, που για άλλη μία χρονιά διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Η αθρόα προσέλευση έδωσε εντυπωσιακή διάσταση και ξεχωριστό παλμό, στο δυναμικό – μαραθώνιο κρητικό γλέντι, που με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Νίκο Ζωιδάκη και το μουσικό του σχήμα, διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

 Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. Κων/νου Μανιουδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε ολόκαρδα για τη μεγάλη ανταπόκριση των μελών και κυρίως των φίλων του συλλόγου και σε αυτό το κάλεσμα των «Σταυραετών». Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην παρουσία εκπροσώπων συλλόγων Κρητών από γειτονικές περιοχές της Πιερίας, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πολιτευτών, φορέων και συλλόγων.

Σύσσωμο το Δ.Σ. απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για την προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου καθώς και σε όλους τους χορηγούς και δωροθέτες, για την ουσιαστική υποστήριξή τους.

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, που πραγματοποίησαν μία ακόμα πολλά υποσχόμενη για το μέλλον του συλλόγου εμφάνιση, βασισμένη στον πλούτο και την πολυμορφία των κρητικών χορών. Εξαιρετική και η παρουσία του χορευτικού τμήματος του αδελφοποιημένου με τους «Σταυραετούς» Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σε όλους όσοι παρέστησαν προσφέρθηκαν τσικουδιά και αυθεντικά κρητικά εδέσματα.

Φωτορεπορτάζ: Αποστόλης Μοσχολούρης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ