Μενού Κλείσιμο

Δωρίζει χιλιάδες παιδικά βιβλία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας η Εθελοντική Ομάδα Δράσης

Η Εθελοντική Ομάδα δράσης νομού Πιερίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, δωρίζει 2.200 βιβλία προσχολικής ηλικίας σε 69 Νηπιαγωγεία του νόμου.

Μία ολιγομελής ομάδα νηπιαγωγών,  μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, έχει ομαδοποιήσει τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του περσινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου και θα τα διαθέσει με στόχο την ενίσχυση των δανειστικών βιβλιοθηκών τους.

 Περίπου 4.000 μαθήτριες και μαθητές από 78 σχολικές μονάδες του Νομού Πιερίας επισκέφθηκαν πέρισυ το Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου και αντί εισιτηρίου προσέφεραν, προαιρετικά, ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, τρόφιμα ή κάποιο παιχνίδι.

 Τα βιβλία αυτά μετά από σχολαστικό έλεγχο ομαδοποιήθηκαν σε 21 διαφορετικές κατηγορίες και θα «ταξιδέψουν» πριν τις γιορτές σε όλα τα Νηπιαγωγεία του νομού με στόχο να φτάσουν στα χέρια των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους και να διαβαστούν κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

 Ξεφυλλίστε το άλμπουμ φωτογραφιών της δράσης «Τα βιβλία ταξιδεύουν«.

 Πρόκειται για μία υποδειγματική δραστηριότητα κυκλικής οικονομίας η οποία σε συνδυασμό με τον κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης, βασισμένη στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη,  προσφέρει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σημαντική βοήθεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.

-Τα βιβλία είναι μεν μεταχειρισμένα, όμως βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και η αξία τους εκτιμάται περίπου στις 30.000€.

-Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας με έγγραφό της θα ενημερώσει εντός της εβδομάδας τις διευθύντριες και τους Διευθυντές όλων των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η διάθεση των βιβλίων.

-Θα διατεθούν, ανάλογα με τον αριθμών των παιδιών που φοιτούν σε κάθε σχολείο,  μεταξύ 25 και 50 βιβλίων.

-Τα βιβλία θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί από τον Καπνικό Σταθμό, από σήμερα και καθημερινά μεταξύ 10:00 – 12:00, στην οδό Φλέμινγκ 8, δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων επιδεικνύοντας την ενημερωτική επιστολή που έλαβαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, σφραγισμένη από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ