Μενού Κλείσιμο

Διαμαρτυρία με τα… μουσικής!

Σήμερα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Μουσική διαμαρτυρία στις πόλεις που υπάρχουν Μουσικά Σχολεία διοργανώνεται σήμερα από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων. Στην κινητοποίηση, συμμετέχουν μαθητές και γονείς και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, το οποίο πέρα από τα «κοινά» με άλλα αντίστοιχα σχολεία προβλήματα, αντιμετωπίζει και ειδικά, τα οποία σχετίζονται στο σύνολό τους, από την απουσία κτιριακών υποδομών.

Έτσι για σήμερα, έχουν αποφασίσει πορεία διαμαρτυρίας η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το σχολείο (10 πμ) και με τη συνοδεία της τροχαίας, (θα συνοδεύει για την ασφάλεια των μαθητών), θα κατευθυνθεί πρώτα στην δευτεροβάθμια, μετά στην περιφέρεια, από εκεί στο δημαρχείο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Οι μαθητές αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα και στους βουλευτές του νομού, με το οποίο θα ζητούν την συμβολή τους στην επίλυση των αιτημάτων τους. Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους όργανα, θα παίζουν μουσική και θα τραγουδούν στο δρόμο, δηλώνοντας ότι το Μουσικό Σχολείο είναι παιδεία και πολιτισμός «και έχουν χρέος οι αρμόδιοι να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με τα προβλήματα που εμποδίζουν την λειτουργία του», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου Κατερίνης θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν, διεκδικώντας:

-Την κάλυψη των κενών ωρών στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας έχει πάνω από 600 κενές ώρες και οι μαθητές που επέλεξαν το Μουσικό, απογοητεύονται χάνοντας τα μαθήματά τους πολλούς μήνες καθώς είναι χωρίς καθηγητές.

-Την ανέγερση κατάλληλου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Το σχολείο λειτουργεί από το 2000 σε λυόμενες κατασκευές που προορίζονταν για προσωρινή χρήση και σε δύο παλιά κτίρια, το ΥΕΒ και το ΚΕΓΕ, τα οποία δεν έχουν κατάλληλους χώρους για σχολείο.

-Την άμεση παρέμβαση με επιδιορθώσεις και συντηρήσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ώστε να γίνετε ομαλά και με ασφάλεια η λειτουργία του σχολείου.

-Την διεξαγωγή εξετάσεων για την πιστοποίηση μουσικών ειδικοτήτων για τους απόφοιτους των Μουσικών Σχολείων, όπως ορίζει ο νόμος. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε μόνο μια χρονιά και έκτοτε οι μαθητές των μουσικών σχολείων παρόλο που διδάσκονται τα μουσικά μαθήματα, για να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους θα πρέπει να γραφτούν και να πληρώσουν τουλάχιστον δύο χρόνια σε ωδείο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ