Μενού Κλείσιμο

«Clever Order» από τα εκπαιδευτήρια Πλάτων

Μαθητικός Διαγωνισμός Εικονικής επιχείρησης 2019

Η πιο σημαντική ημέρα του παγκόσμιου προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece ήταν η Παρασκευή. Πάνω από 1.200 μαθητές και μαθήτριες, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν  στο εμπορικό κέντρο Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα που κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

To ΣΕΝ/JA Greece δημιούργησε «περίπτερα» για τις Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» όπου οι μαθητές τοποθέτησαν τις αφίσες, τα φυλλάδια και τα προϊόντα τους, τα οποία έθεσαν προς πώληση στο αγοραστικό κοινό. Τα περίπτερα των ομάδων επισκέφτηκε και βαθμολόγησε η κριτική επιτροπή του οργανισμού, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των παιδιών διατέθηκαν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στο προϊόν τους και να γνωριστούν με μικρούς «επιχειρηματίες» άλλων σχολείων.

H Μαθητική Εμπορική Έκθεση ολοκληρώθηκε στις με την απονομή 3 βραβείων των καλύτερων μαθητικών «επιχειρήσεων» της Έκθεσης και τον εορτασμό των 100 χρόνων του παγκόσμιου Junior Achievement.

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης ήταν εκεί δια των εκπροσώπων τους, μαθητών της Α Λυκείου, και παρουσίασαν το προϊόν τους “Clever Order”. Πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα προ παραγγελίας σε κυλικεία για την αποφυγή αναμονής αλλά και καλύτερου ελέγχου από τους γονείς. Η κριτική επιτροπή, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος που επισκέφτηκε το περίπτερο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Κατερίνης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προϊόν και οι ερωτήσεις προς τους δημιουργούς ήταν πολλές. Μία καταπληκτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος καθηγητές Μπατζογιάννης Ηλίας και Παπαβραμίδης Φιλάρετος.

Στη Γαλλία ο Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός 2019 του Junior Achievement Europe

Οι Μαθητικές Εμπορικές  Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» θα είναι πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Eπίσης, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Μετά τις Εμπορικές Εκθέσεις οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα καταθέσουν στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια (business plan) και θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας. Η νικήτρια ομάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός -στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες- θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Λίλ της Γαλλίας.  Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο project δίνουν στο τέλος μία διαδικτυακή εξέταση και εφόσον την ολοκληρώσουν με επιτυχία, κατακτούν το «Διεθνές Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων-ESP», ένα «πτυχίο» επιχειρηματικότητας, που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ