Μενού Κλείσιμο

Αυλαία για τα «Πολιτιστικά δειλινά»

Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα

Με την αξιόλογη εκδήλωση «Ο αγωνιστής του 1821» έπεσε η αυλαία των φετινών »Πολιτιστικών Δειλινών» του  Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», το βράδυ της Κυριακής, στον χώρο ανέγερσης της νέας Κατασκήνωσης (Ράχη Πιερίας) των Αγίων Νεομαρτύρων.

Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε ένα θέαμα υψηλής αισθητικής και τεχνικής, μια ζωντανή παρουσίαση του αγωνιστή του `21 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.

Ο όμιλος της Πάτρας έχει Πανελλήνια αναγνώριση για την ιστορική ακρίβεια στις στολές και όπλα του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα που διαθέτει και συμμετέχει σε πολλές παρουσιάσεις ετησίως τόσο σε σχολεία, όσο και σε ομιλίες με αυτή την θεματολογία.

Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν ειδικά μέλη του, με πλήρη εξάρτηση αγωνιστών του 1821 και έκαναν ζωντανή παρουσίαση-επίδειξη στους παρευρισκόμενους των στολών και των όπλων του αγωνιστών του `21.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος έκανε, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου,  την αναγγελία της  νέας κινηματογραφικής προσπάθειας του «Αγίου Φωτίου» με θέμα την Επανάσταση του 1821.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ