Μενού Κλείσιμο

Άσμα 450+ προς Υπουργό Πολιτισμού: Όλοι θέλουν την ΕΔΕΜ

Την έντονη ενόχλησή τους για το γεγονός οτι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επέλεξε να δώσει πολιτική χροιά στην αντίδρασή τους εναντίον της νέας νομοπαρακευαστικής επιτροπής για τα πνευματικά δικαίωματα, εκφράζουν οι δημιουργοί του Άσματος 450 +.

 

Παράλληλα, δηλώνουν στην υπουργό πως επιθυμία του συνόλου των Ελλήνων δημιουργών ειναι να αδειοδοτηθεί άμεσα η ΕΔΕΜ, ο αυτοδιαχειριζομενος οργανισμός τους.

 

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής:

 

«Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είμαστε το Ελληνικό Τραγούδι. Άδεια στην ΕΔΕΜ τώρα!

Διαβάσαμε την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς υπεράσπισιν της επαναφοράς της κας Σταματούδη στη ρύθμιση των ζητημάτων του χώρου μας.

Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας να ρίχνει τη συζήτηση στο επίπεδο της κομματικής αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η αγωνία μας εδώ και 7 χρόνια να εξυγιανθεί ο χώρος μας και να δημιουργηθεί πολιτική υπέρ του Πνευματικού Δικαιώματος έχει βλαφτεί ασύλληπτα από αυτόν τον τυφλό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων, που όπως φαίνεται δεν καταλαβαίνουν τι εθνικό αγαθό είναι το τραγούδι και θεωρούν τους δημιουργούς αριθμητική μάζα πολιτικά χειραγωγήσιμη.

Ε, λοιπόν το ξεκαθαρίζουμε: όλοι οι Έλληνες δημιουργοί θέλουν την ΕΔΕΜ, δεν έχουμε κομματικές ταυτότητες και ας σταματήσουν τώρα τα κόμματα και το ΥΠΠΟ να βάζουν απέναντί μας τα μικροσυμφέροντά τους.

Οι λόγοι που δεν θέλουμε να ρυθμίσει τον οίκο μας η συγκεκριμένη επιτροπή υπό την κα Σταματούδη είναι ότι υπάρχει ευθεία επί πολλά χρόνια υποστήριξη εκ μέρους της στην αυτοδιαχείριση, οργανισμό αντίπαλο στα συμφέροντα του Ελληνικού τραγουδιού για λόγους που πολλές φορές έχουμε εξηγήσει. Έχει μάλιστα υπάρξει -και είναι ακόμη, αν δεν κάνουμε λάθος- εργαζόμενη στον οργανισμό αυτό- και στη CISAC. Πιο σκανδαλώδης σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να υπάρξει;

Αυτό είναι σκάνδαλο και δεν έχει καμιά σχέση με πόλεμο κομμάτων. Ας επιληφθεί η Υπουργός άμεσα.

Έχουμε κάθε διάθεση να πιστέψουμε πως πρόθεση του ΥΠΠΟ είναι η εξυγίανση του χώρου μας, πώς όμως αυτό θα γίνει με καθυστέρηση της άδειάς μας, εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον ΟΠΙ και την αυτοδιαχείριση μέσα στο Υπουργείο;

Αν συμφωνεί η Υπουργός με την ομαλή συνέχιση της ΕΥΕΔ και την άμεση εξέλιξή της στο νέο Οργανισμό μας, την ΕΔΕΜ, ας μας στηρίξει ευθέως. Είμαστε όλο το ελληνικό τραγούδι, ενωμένο.

Αν πάλι υπάρχει κάποιο σχέδιο αντίθετο από αυτό που επιλέξαμε εμείς οι ίδιοι, καλό είναι να το μάθουμε σύντομα.

Απαιτούμε την άδειά μας και την ενίσχυση του οργανισμού μας, όπως προβλέπεται από το νόμο:

όσο αναβάλλεται η ενίσχυση των ελλήνων δημιουργών του τραγουδιού από τον αρμόδιο φορέα, τόσο πλησιάζει η μέρα της απόλυτης οικονομικής μας καταστροφής.

Και θα έχει συγκεκριμένους υπευθύνους».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ