Μενού Κλείσιμο

Αρχαιολογικοί Περίπατοι, στο ιερό Δίον

Την Τετάρτη στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, από το Φεστιβάλ Ολύμπου

Μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις θα ζήσουν φέτος όσοι θα βρεθούν στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου την Τετάρτη 22 Αυγούστου με αφορμή του Αρχαιολογικούς Περίπατους του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του αρχαιολογικού πάρκου «ο βωμός του Διός του Ολύμπιου» θα βρεθεί στο επίκεντρο της ξενάγησης από την αρχαιολόγο Ελένη Μπενάκη η οποία επιπλέον θα μεταφέρει τους επισκέπτες, μέσα από την ιστορική της αφήγηση «από τον Δευκαλίωνα και τον Έλληνα έως τον Αλέξανδρο τον Γ’».

Αξίζει να αναφερθεί πως η κα Μπενάκη είναι μια επιστήμονας η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στο Δίον καθώς εργάζεται σε αυτό 33 ολόκληρα χρόνια.

Και όχι μόνο… Τα θεατρικά αναλόγια, μία ενότητα που εδραιώθηκε στο Φεστιβάλ Ολύμπου αποκτώντας από την πρώτη στιγμή φανατικό κοινό, είναι και φέτος ενταγμένα στους αρχαιολογικούς περίπατους. Τα θεατρικά αναλόγια τα έχει επιμεληθεί  ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, κος Γιώργος Χ. Χανδόλιας, ο οποίος αρχικά θα παρουσιάσει την πορεία της τραγωδίας από την αρχαιότητα μέχρι τον Σαίξπηρ. Και θα ακολουθήσει το  θεατρικό δρώμενο «Σαίξπηρ: Αντώνιος και Κλεοπάτρα» το οποίο θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Θανάσης Μαργαρίτης και Ελισάβετ Τεκτονίδου.

Όσο για τη… γεύση κι επειδή «οίνος και… μουσική ευφραίνουν καρδίαν ανθρώπου»! Οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν  τους οίνους της Πιερίας και σίγουρα θα τους απολαύσουν σε αφθονία! Θα συνομιλήσουν με οινοπαραγωγούς και θα αντλήσουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που συνοδεύουν το κρασί από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωσή του. Το συμπόσιο αυτό θα συνοδευτεί με τους  ήχους του σαξοφώνου του Γιώργου Λυγερίδη.

Συμμετέχουν τα οινοποιεία: Ναδίρ Winery, Κτήμα Κούρτη, Οινοποιεία Παναγιαννούλη, Μυθικό Βουνό, Κτήμα Καρασίμου, Κτήμα Χρυσοστόμου, Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Οινοποιείο Παντούλη, Αδάμος Cellar, Sfendamos Red Dry Wine.

Τόπος: Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

Χρόνος: Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 Ώρα: 20.00

Είσοδος: Ελεύθερη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ