Μενού Κλείσιμο

«Άρωμα Ελλάδας» στο Vidin της Βουλγαρίας

Από την Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας» της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης με την Vidin State Sinfonietta που είχε προγραμματιστεί στο Concert hall “Philharmonia”του Vidin της Βουλγαρίας, μιας πολιτείας χτισμένης στις όχθες του Δούναβη.

Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά γόνιμης εμπειρίας που βίωσαν όχι μόνον οι μουσικοί της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης στη διήμερη συνεργασία-σύμπραξή τους με τους μουσικούς της συμφωνιέττας αλλά και των Βούλγαρων μουσικών που ήρθαν σε επαφή με ελληνικές μουσικές συνθέσεις, το ύφος των οποίων είναι ιδιαίτερο και διαφοροποιείται αισθητά από το κλασικό ρεπερτόριο της συμφωνιέττας.

Την ιδιαιτερότητα αυτή ανέδειξαν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο οι ενορχηστρώσεις του μουσικού και διευθυντή της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης κ. Παναγιώτη Λυμπανοβνού ενώ και η διεύθυνση του μαέστρου και μουσικού κ. Μίκη Μιχαηλίδη τόσο κατά τη διάρκεια των προβών όσο και στη συναυλία συνέτεινε καθοριστικά στην επιτυχία της συναυλίας. Επιτυχία την οποία επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού που ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα από τα ελληνικά μουσικά ακούσματα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ