Μενού Κλείσιμο

«Αριστοτέλης-Μ. Αλέξανδρος από το χθες στο σήμερα»

Μια σημαντική εκδήλωση με ομιλητή την Ελ. Παπασταύρου και τον Θανάση Μπίντα

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Εκδήλωση με τίτλο: « Δίον, η ιερή πόλις των Μακεδόνων» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της δράσης προβολής και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τίτλο: «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος ,από το χθες στο σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Λιτόχωρο.
Το ενδιαφέρον πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισήγηση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, κ. Έλενας Παπασταύρου, με θέμα «Η σημασία της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», εισήγηση του Καθηγητή, κ. Αθανασίου Μπίντα, με θέμα «Αριστοτέλης, ο δάσκαλος του Μεγαλέξανδου», προβολή dvd για τον Όλυμπο και την Πιερία, γευσιγνωσία αρχαιοελληνικών γεύσεων και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο του Δίου.
Η εκδήλωση για το Μέγα Αλέξανδρο και το δάσκαλό του, Αριστοτέλη, σκοπό έχει μέσα από την προβολή τους να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εμπλουτίζοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν, προσελκύοντας επισκέπτες και δημιουργώντας μιας δυνατή «πολιτιστική ταυτότητα προορισμού» του τόπου μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ