Μενού Κλείσιμο

«Αρχιτεκτονική: Κληρονομιά, χρήσεις, κοινωνία» και… εξωστρέφεια

Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής στις 7 Οκτωβρίου

 

H Iερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και  ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής που έχει καθιερωθεί για κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής, με θέμα «Αρχιτεκτονική: κληρονομιά, χρήσεις, κοινωνία».

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με πολλές εκδηλώσεις αρχιτεκτονικού περιεχομένου, ανά τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», ημερίδα με θέμα «Αρχιτεκτονική: κληρονομιά, χρήσεις, κοινωνία», όπου θα συμμετέχουν ως εισηγητές ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Τσινίκας, ο  Αν. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών με εξειδίκευση στις αναστηλώσεις εκκλησιαστικών μνημείων  κ. Σταύρος Μαμαλούκος και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Βασίλης Παγούνης.

Παράλληλα θα λάβει χώρα η απονομή των βραβείων και η παρουσίαση όλων των προτάσεων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανακαίνιση του κτιρίου του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του «Αγίου Φωτίου»,  που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη εξωστρεφή πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, με την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, που συγκεντρώνει σημαντικές προσωπικότητες του επιστημονικού κόσμου στην πόλη της Κατερίνης με σκοπό την αναζήτηση λύσεων που μπορεί να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της Πιερίας.

Το 3ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις την Τετάρτη 9 και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ