Μενού Κλείσιμο

Απονομή πτυχίων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Κίτρους

Πήραν… πτυχίο

Σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω». Η εκδήλωση, φιλοξενήθηκε στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη και ξεκίνησε με ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευλόγησε όλους τους παρευρισκομένους με τις πατρικές του νουθεσίες και συνάμα προέβη στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους γονείς που είναι κοντά με τα παιδιά τους, τον διευθυντή της Σχολής κ. Μανούση Δημήτριο και όλους τους καθηγητές που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να δώσουν στους σπουδαστές γνώσεις και να τους προμηθεύσουν με εφόδια για τη ζωή τους στο μέλλον, μίλησε με θερμά λόγια για το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και τη χρησιμότητα της βυζαντινής μουσικής στη ζωή του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος απένειμε και τα πτυχία και τα διπλώματα στους μαθητές της σχολής που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος, εξεταζόμενοι ενώπιον Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μετά το πέρας της απονομής, ο κ.κ. Γεώργιος παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν την εκμάθηση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής τονίζοντας ότι η καλλικέλαδη φωνή και οι μουσικές γνώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με την καλή πνευματική κατάσταση.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και κερασμάτων μεταξύ των παρευρισκόμενων δίνοντας στους μαθητές δύναμη να συνεχίσουν με περισσότερη χαρά και όρεξη τις μουσικές σπουδές τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ