Μενού Κλείσιμο

Από τον Κάφκα στον Λειβαδίτη

Μια εξαιρετικής ποιότητας καλλιτεχνική εκδήλωση, με την υπογραφή του Ορ.Φε.Ο.

Πρεμιέρα του προγράμματος «Μαζί και τον χειμώνα» είχαμε την Παρασκευή το βράδυ, από τον ΟΡΦΕΟ, με την εκδήλωση «Από τον Φραντς Κάφκα στον Τάσο Λειβαδίτη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ.

Ήταν μια φιλολογική, μουσική, θεατρική, παράσταση, που καθήλωσε τους θεατές οι οποίοι κατέκλυσαν το φιλόξενο και όμορφο πατάρι του βιβλιοπωλείου.

Η φιλόλογος Γιώτα Καρατζίδου, με κρυστάλλινη άρθρωση και κατανοητό τρόπο  ανέλυσε το δυσνόητο και αινιγματικό έργο του Τσέχου λογοτέχνη Κάφκα και τόνισε την σημασία του για τον σύγχρονο άνθρωπο .

Ο ηθοποιός Θωμάς Βελισσάρης  μεταμόρφωσε κείμενα του ΚΑΦΚΑ σε απολαυστικούς  θεατρικούς μονολόγους με μια εκπληκτική τεχνική και εκφραστικότητα. Αρμονικά τον συνόδευε στο πιάνο η Ευτυχία Καβαλίκα.

Οι μελοποιημένοι  στίχοι του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη βρήκαν έξοχους ερμηνευτές, τον Γιώργο Ανδρικόπουλο με την κιθάρα του και την Φιλιώ Σέρβου με το πιάνο της. Ίσως για πολύ καιρό θα πάλλουν τα τζάμια του παταριού του βιβλιοπωλείου από τις εξαίσιες  φωνές τους .

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής  του ΟΡ.ΦΕ.Ο που είχε και την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης, Γιώργος Χανδόλιας,  διάβασε στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, με τον δικό του αισθαντικό τρόπο.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην τιμώμενη χώρα του φετινού 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου και έγινε με την παρουσία της προξένου της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Μαργαρίτας  Ιγνατίδου, που δήλωσε έκπληκτη για την υψηλή ποιότητά της.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη εκδήλωση, η οποία θα είναι μια ιδιαίτερη θεατρική συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ