Μενού Κλείσιμο

Από την Πειραματική Ομάδα Θεάτρου «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι»

«Η τραγωδία μέσα μας» στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Πειραματική Ομάδα Θεάτρου «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» περιοδεύει σε διάφορες πόλεις με την παράσταση «Η τραγωδία μέσα μας», μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο του SKG Bridges Festival το Μάιο στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολικό Πάρκο των Λειβήθρων (9:30 μ.μ.)

Η παράσταση εστιάζει στα πάθη των ηρώων/αντιηρώων από αρχαίες τραγωδίες και στην αναζήτηση της ταυτότητας. Τα πρόσωπα, παρουσιάζονται, χωρίς το δυικό φίλτρο του καλού – κακού, ούτε του ηρώα – πρότυπο ούτε εκείνο του ήρωα – πρόβλημα, αλλά ως πρόσωπα που πάσχουν. Πρόσωπα που το σημείο τομής τους είναι τα πάθη τους και η μοναξιά τους. Μοναξιάς που δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικού ή συναισθηματικού αποκλεισμού, άλλά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση του ανθρώπου. Με τη φύση μας. “Είμαι μόνος, γιατί σκέφτομαι μόνος”.

Τα κείμενα της παράστασης – μύθοι: Οι μύθοι που παρουσιάζονται στην παράσταση αφορούν το μύθο της Μήδειας (και Ιάσωνα), του Ιππολύτου (και Φαίδρας), των Βακχών (Κάδμου, Πενθέα, Αγαύης), του Φιλοκτήτη, του Αίαντα (και της Τέκμησσας), του Ακταίωνα.

Χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τις εξής αρχαίες τραγωδίες: Αίας του Σοφοκλή, Βάκχες του Ευριπίδη, Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, Ιππόλυτος του Ευριπίδη, Μήδεια του Ευριπίδη.

Ενώ επιπλέον χρησιμοποιούνται αποσπάσματα και από μη σωζόμενες τραγωδίες, από βιβλία που περιγράφουν κάποιους από τους παραπάνω μύθους και από τραγωδίες μεταγενέστερες που βασίστηκαν πάνω στους αρχαίους συγγραφείς.

Συγκεκριμένα: Σαλαμίνιαι του Αισχύλου (απόσπασμα για Αίαντα) , Τοξοτίδες του Αισχύλου (απόσπασμα για Ακταίωνα), Φιλοκτήτης του Αισχύλου (απόσπασμα για Φιλοκτήτη), Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου (απόσπασμα για Μήδεια-Ιάσωνα), Διονυσιακά του Νόννου (αποσπάσματα για Πενθέα και Ακταίωνα), Μεταμορφώσεις του Οβίδιου (απόσπασμα για Ακταίωνα), Φαίδρα του Σενέκα, Φαίδρα του Ρακίνα, Μήδεια του Ανουίγ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Γκουντινάκης – Γιάννης Διδασκάλου Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Ράντου Ενδυματολόγος: Ναταλία Παλάντζα Δραματουργία: Σταύρος Μόσχης και Γιάννης Διδασκάλου Επιμέλεια μουσικής: Γιώργος Χρυσικός Σκηνικά: Η ομάδα Φωτογραφία/Βίντεο: Γιάννης Κωνσταντινίδης Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Κολοκούρη Εκτέλεση παραγωγής / Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου

Ηθοποιοί: Χαρά Γιώτα, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Κωστής Καπελλίδης, Μαρίνα Κολοκούρη, Μαριάννα Ράντου, Νίκη Ρουσομάνη, Γεωργία Σκορδά, Ντορίνα Ταχιράι, Γιώργος Χριστοφορίδης, Αννέτα Χρυσίδου

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10 ευρώ κανονικό, Μειωμένο: 8 ευρώ

Προπώληση:

Βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ Κατερίνη, Αβέρωφ 4

Βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ Κατερίνη, Κανάρη 5

Βιβλιοπωλείο 1900 Κατερίνη, Βασιλείου Β. 2

Τουριστικό κατάστημα  ΚΑΨΑΛΗ, Αγίου Νικολάου 24 Λιτόχωρο

«Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας

Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ