Μενού Κλείσιμο

Από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης

Πρώτες βοήθειες για… γονείς

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την κ. Γεραρίδου Αθηνά (Εκπαιδεύτρια και Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC), την κ. Μαρανή  Άντζελα, την κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη και τον κ. Ζάρκο Λεωνίδα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

«Ευελπιστούμε η παρουσία μας να ήταν εποικοδομητική, και όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής των Πρώτων Βοηθειών. Άλλωστε, όλοι μας αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο μας χέρια, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες, και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή», αναφέρει η Διασωστική Ομάδα, ευχαριστώντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης, για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκπαίδευσης – παρουσίασης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ